Обука за помоћ старијим особама у кућним условима

Нема коментара Share:

23.05.2022.
Црвени крст Београд организује практичну обуку особа које помажу старијим особама у кућним условима. Те особе су чланови породице, комшије, пријатељи. Обука се реализује у оквиру програма „Подршка помагачима” у четвртак и петак, 26. и 27. маја, од 10 до 14.30 часова у сали Црвеног крста Београда, Улица Симина 19, трећи спрат.

Теме су следеће: Комуникација са старијима, Значај неге старијих и болесних у кућни условима, Посматрање негованог лица, његовог физичког и психичког стања, Положај негованог лица у постељи и технике промене положаја у постељи, затим Одржавање личне хигијене негованог лица, Промена личног и постељног рубља болесника, Прва помоћ у кући, Права из социјалне и породично-правне заштите, Исхрана и лечење хроничних болесника у кућним условима, те Лекови – преписивање, подизање, употреба и Савет+/Савет више за све оне који се баве старијима.

Реализатори обуке ће бити сарадници из Завода за геронтологију и палијативно збрињавање Београд, Градског центра за социјални рад, Градског завода за јавно здравље и волонтери Црвеног крста Београд.

Обука је бесплатна и намењена је старијима од 18 година. Град Београд подржава овај програм, а Секретаријат за здравство Градске управе је учествовао у финансирању приручника „Подршка помагачима”, који се бесплатно дели. Програм овогодишњег семинара је доступан на сајту Црвеног крста Београд: www.crvenikrst011.org.rs.

Бројеви телефона на које се до 24. маја могу јавити заинтересовани грађани су 2620-616 или 3032-127 (локал 410) или могу послати поруку на имејл: julija@redcross.org.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радојичић: Београд има огроман потенцијал да буде иновативан и здрав град

Следећа вест

Облачков хуманитарни „Базар”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *