Измењен саобраћај због прослављања Спасовдана, славе града Београда

Нема коментара Share:

02.06.2022.
Град Београд и ове године организује прославу градске славе Вазнесење господње – Спасовдана. Церемонија подразумева пролазак Спасовданске литије централним градским улицама и пратеће догађаје. Ове године је планирано да се церемонија Спасовданске литије по други пут одржи у измењеном термину и на измењеној траси. Литија почиње у 18 сати у Улици кнеза Милоша код Вазнесењске цркве и кретаће се до Светосавског храма, саопштено је из Беоком сервиса. 

Траса кретања Спасовданске литије је: Кнеза Милоша – Краља Милана – Трг Славија – Булевар ослобођења – Храм Светог Саве. Једино застајање биће на Тргу Славија, одакле ће се сви присутни упутити ка Храму Светог Саве, где ће бити одржан молебан, молитва за Београд. 

Због одржавања Спасовданске литије, за моторни саобраћај ће од 16 до 20 часова бити затворене улице Адмирала Гепрата и Добрињска, од Улице краљице Наталије до Улице адмирала Гепрата, док ће од 17 до 20 часова привремено бити затворене деонице улица Кнеза Милоша, Краља Милана, Трг Славија и Булевара ослобођења до Храма Светог Саве, како би се омогућио пролазак учесника литије.

Oд 16 до 20 часова биће извршено и заузеће паркинг места у Добрињској улици, на потезу од Улице краљице Наталије до Улице адмирала Гепрата, као и у Улици адмирала Гепрата, на потезу од Добрињске до Улице кнеза Милоша због поштовања безбедносних протокола и потреба организације Спасовданске литије. 

Моле се суграђани да своја возила изместе из наведених улица до 16 часова, а возила која до тада не буду измештена са предметних деоница биће уклоњена, налази се у саопштењу.

Како би се учесницима омогућио неометан пролазак, возила која саобраћају на линијама јавног градског превоза биће привремено заустављана на траси Спасовданске литије.

За све додатне информације грађани се могу обратити Београдском позивном центру на бројеве телефона 0800-110-011 (бесплатан позив за кориснике Телекомове фиксне мреже) или 01173090-007 (за позиве из осталих мрежа фиксне и мобилне телефоније који се тарифирају према важећем ценовнику оператера), саопштено је из Беоком сервиса.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Конкурс за дизајн етикете новог сувенира Београда

Следећа вест

Градоначелник Радојичић честитао Београђанима градску славу Спасовдан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *