Београдски карневал бродова 2022 „Буди као река”

Нема коментара Share:

08.07.2022.
Једна од омиљених манифестација наших суграђана, 17. Београдски карневал бродова биће одржан у суботу, 9. јула, на Сава променади, односно делу реке Саве од трамвајског моста до моста Газела, где посетиоце очекује богат програм намењен читавим породицама, саопштили су из Туристичке организације Београда.

Tим поводом, од 17.30 до 22.30 часова биће затворена бициклистичка стаза на потезу између ресторана „Саванова” до краја променаде код моста Газела.

Музички наступи познатих извођача, концерти за децу, едукативне и забавне радионице, професионални аниматори и ове године биће део програма на обали током карневала бродова којим се симболично скреће пажња на београдске реке и обале.

Програм почиње у 18.30 часова дефилеом Полицијског оркестра, мажореткиња из Беле Цркве, аниматора „Комичног театра” и концертом Дечјег хора „Чаролија”.

Централни део догађаја, свечана поворка декорисаних пловила почеће у 19 часова и кретаће се узводно од Бранковог моста до краја Сава променаде. Сва пловила учествују у избору за најлепше декорисан брод, а победнике очекују вредне награде.

Затим ће уследити концерти групе „Belgrade Groovz”, коју чине наши реномирани музичари, и групе „Texas Flood”, предвођене Ненадом Златановићем који је стекао репутацију једног од водећих гитариста у Србији, наступајући са светски славним именима и значајним рок и блуз музичарима.

На карневалском „Еко-базару”, који је постао неизоставни део ове манифестације, посетиоци ће моћи да купе домаће органске производе, здраву храну, као и уметнине, дизајнирани накит, сувенире и различите уникатне производе домаће израде. Део поставке „Еко-базара” је Мастер Крафт, са бројним излагачима.

Као друштвено одговорна организација, Туристичка организација Београда скреће пажњу јавности на очување и заштиту животне средине. У оквиру програма „Еко-парк” биће организоване едукативне и интерактивне радионице где ће посетиоци моћи да учествују у пројектима који доприносе смањењу отпада, чистоћи река и улози рециклаже. „Чувајмо наше реке” назив је радионице Волонтерског сервиса Општине Звездара. Једну од радионица имаће Школа за бродарство, бродоградњу и хидроградњу, а Савез извиђача Србије позива на „Еко-авантуру”, у којој најмлађи посетиоци, али и старији могу научити како да подигну шатор, сортирају отпад, рециклирају и брину о средини.

Као и претходних година, Београдски карневал бродова има и хуманитарни карактер, па посетиоци могу да обиђу и штандове организација и установа које се баве хуманитарним програмима и друштвено одговорним радом – СОС „Дечја села Србије”, Дечји центар „Звезда”, Удружење грађана за бригу о деци без родитељског старања, као и Специјалну основне школе „Миодраг Матић”.

Београдски карневал бродова организује Туристичка организација Београда, уз подршку Скупштине Града Београда, у сарадњи са компанијом „Belgrade Waterfront”. Пријатељ манифестације је компанија „Књаз Милош”, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градски менаџер у радној посети општини Младеновац

Следећа вест

Подела зелених и плавих ПВЦ канти у насељима Крњача и Котеж

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *