Градоначелник Шапић: Убудуће ни један инфраструктурни пројекат од националног значаја неће да касни због кривице Града

Нема коментара Share:

10.07.2022.
Градоначелник Београда Александар Шапић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишли су данас радове на изградњи ауто-пута Е763 – Милош Велики на деоници од Новог Београда до Сурчина, која је препозната као објекат од значаја за Републику Србију.

Градоначелник Шапић је том приликом истакао да се први пут сада упознаје са објективним проблемима које Град има и на које може да утиче.  

– Ова саобраћајница је важна за читав град Београд јер је ово крак који треба да учини проточним кључне делове Београда, а не само Нови Београд. Учинићемо све да ову деоницу завршимо што пре јер смо ушли у један мали период кашњења, а оно што је до Града ћемо урадити на најбољи могући начин. На овој деоници имамо проблема са експропријацијом и депонијом која се овде налази годину дана. Како време пролази схватам да ствари нису баш најбоље функционисале, али од сада ће морати да функционишу. Градски менаџер ће од сада бити задужен да прати ствари које Град треба да спроведе. Не могу да гарантујем да ће све бити завршено у роковима, али гарантујем да ће министарство и извођачи и сва друга предузећа имати тачно пролазно време и информацију докле се стигло, које су објективне околности у којима се ради и проблеми са којима се сусрећемо. Добио сам информацију да су многе ствари и на обилазници рађене без Града и да Град није учествовао на начин на који је требало. То се више неће догађати и више ни један инфраструктурни пројекат од националног значаја у којем Град има учешће неће да касни због кривице Града – нагласио је градоначелник. 

Он је истакао да ће наредних дана имати прво пролазно време по коме ће ови људи знати које делове и када могу да раде. 

– За мене као градоначелника је поразно да због релативно малих и небитних ствари овакав један пројекат стоји и урадићемо све што можемо да изађемо са проценом до када ће овај пројекат бити готов – рекао је градоначелник Шапић.

Томислав Момировић је захвалио градоначелнику Шапићу јер је препознао важност оваквог пројекта јер он јесте важан како за град тако и за државу. 

– Завршено је преко 60 одсто пројекта. Циљ нам је био да га реализујемо до краја године, али сам уверен да уз ефикасну сарадњу свих овај пројекат може да буде готов до фебруара-марта следеће године. Ова саобраћајница је кључна за све Београђане који путују ка западној Србији, источној Босни и Црној Гори, а важна је јер ће ауто-пут Милош Велики добити смисао за све Београђане – рекао је министар Момировић.

Овом деоницом се ствара функционална целина градских саобраћајница и ауто-пута Милош Велики који представља најкраћу везу са Јадранским морем. Омогућиће да се возачи из Војвођанске улице и Улице др Ивана Рибара на Новом Београду директно укључе на ауто-пут Милош Велики. Дужина деонице је 7,9 километара и пројектује се за брзину од 80 километара на час. На треси ће бити четири моста и два надвожњака. 

Догађају су, између осталих, присуствовали градски менаџер Мирослав Чучковић и в. д. директора „Коридора Србије” Александар Антић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Александар Шапић честитао Новаку Ђоковићу освајање титуле на Вимблдону

Следећа вест

Градски менаџер у радној посети општини Младеновац

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.