Градоначелник Шапић одржао реч да ће прихватити сваки конструктивни предлог опозиције

Нема коментара Share:

15.07.2022.Градоначелник Шапић: План стабилизације града Београда као одговор на новонасталу енергетску и екоГрадоначелник Шапић примио београдског муфтију Мустафу Јусуфспахићaномску ситуацију
Градоначелник Београда Александар Шапић рекао је да је прихватио предлог опозиције, који је стигао у Скупштину града пре неколико дана, а тиче се удаљености кладионица од школа.

Како је истакао Шапић, на овај начин је одржао реч коју је дао на последњој седници Скупштине града да је спреман да прихвати сваки добар и конструктивни предлог опозиције.

– Драго ми је што су се сетили да сам пре десет година управо ја радио на томе иако тада нико није био спреман да се лати тог посла. Апсолутно прихватам њихов предлог да пошаљемо захтев свим школама и да добијемо списак кладионица које су супротно закону ближе школама него што је предвиђено. Упутићемо захтев Министарству финансија, односно Управи за игре на срећу, да све кладионице које се налазе на непрописној удаљености од школа буду затворене, као што је то био случај пре више од десет година када сам био помоћник градоначелника. Показаћемо да је могуће сарађивати и да ћемо сваки добар предлог прихватити, а конкретно овај, надам се, врло брзо и реализовати – рекао је Шапић за Беоинфо.

Градоначелник је упутио позив опозицији да, уколико има списак кладионица непрописно удаљених од школа, пошаље га Скупштини града како би био допуњен оним што школе буду послале.

Контрола и излазак на терен могли би да се обаве током јула и августа, те да од септембра почне и затварање непрописно удаљених кладионица, закључио је Шапић.

Видео-снимак изјаве можете погледати на линку. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић са представницима Делегације ЕУ у Србији

Следећа вест

Радови „Зеленила” у четвртак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *