Реновирано игралиште ДКЦ „Мајдан” на Савском венцу уз помоћ Амбасаде НР Кине

Нема коментара Share:

05.08.2022.
У склопу Дечијег културног центра „Мајдан” на Савском венцу данас је отворено реновирано игралиште за децу за које је Амбасада НР Кине донирала средства, саопштили су из Општине Савски венац. 

Амбасадорка Народне Републике Кине у Србији Чен Бо обишла је са председником општине Савски венац Милошем Видовићем обновљено игралиште и том приликом рекла да је веома срећна што је њена земља могла да помогне српским пријатељима.

Бо, која је и дугогодишњи становник општине Савски венац, навела је да се у овој средини увек осећа као код своје куће.

– Веома смо захвални, срећни и спремни да дамо свој допринос развоју и добробити локалне заједнице. Надамо се да ће деца проводити квалитетно време у овом центру и лепо се играти на игралишту – поручила је Чен Бо.

Председник општине Савски венац Милош Видовић рекао је да је данашњи дан важан за све грађане Савског венца, нарочито за најмлађе. Он је упутио велику захвалност Амбасади НР Кине, која је обезбедила новчана средства за ново игралиште.

– Заменили смо дечији мобилијар а подлога на целом игралишту је потпуно нова, сигурна и безбедна. Дотрајала столарија је замењена системом нових прозора чиме ће се значајно унапредити енергетска ефикасност. Такође, обновљено је зеленило, као и травната подлога – навео је Видовић. 

Он је додао да је Општина Савски венац добила од Амабасаде Кине око 5,5 милиона динара које је уложила у реконструкцију игралишта Дечијег културног центра „Мајдан”. 

– У протеклих неколико година, Општина Савски венац је изградила и обновила 12 дечијих игралишта и спортских терена, а ове године завршена су два  игралишта за децу. До краја године очекујемо да још једно игралиште на Дедињу буде потпуно изграђено – рекао је Видовић.

Видовић је подсетио да је сарадња Савског венца са пријатељима из Кине започета 2018. године када је Савски венац угостио делегацију кинеског града Лишуи са којим је потписан споразум о сарадњи. 

– У складу са основним принципима дипломатских веза између наше две земље и у циљу унапређења узајамног разумевања и пријатељства наша два народа, трудићемо се да нашу сарадњу у будућности ојачамо и проширимо – закључио је Видовић.

Догађају су присуствовали директор ДКЦ „Мајдан” Драгољуб Николић и функционери Општине Савски венац.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потписан Споразум о сарадњи између општина Младеновац и Пале

Следећа вест

Још једно игралиште у Батајници

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *