Опоравак деце из социјално угрожених породица

Нема коментара Share:

09.08.2022.
Црвени крст реализује програм опоравка деце из социјално угрожених породица из Београда у одмаралишту Црвеног крста Александровац – Митрово Поље.

Сутра, у 8.30 часова, са окретнице на Студентском тргу креће на опоравак друга група коју чини шездесет осморо деце из општина Обреновац, Сурчин, Савски венац, Звездара, Чукарица и Сопот. Истог дана, у вечерњим часовима, из Митровог Поља се са опоравка враћа прва група деце. Деца ће у објекту Црвеног крста Александровац – Митрово Поље боравити до 16. августа. Организације Црвеног крста на територији Београда су у сарадњи са основним школама и одељењима Градског центра за социјални рад извршиле избор деце, узраста од 10 до 13 година, из социјално угрожених породица.

О малишанима ће за време њиховог боравка у Митровом Пољу бринути четири васпитача, два волонтера и лекар, који ће надгледати здравствено стање све деце. Богат садржај дневних и вечерњих активности, дан испуњен различитим едукативним садржајима и спортским активностима и купање у базену учиниће опоравак малишанима незаборавним.

Црвени крст Београда је уз подршку Града Београда и у сарадњи са Јавним комуналним предузећем „Инфостан технологије” иницирао да уз јулске рачуне грађани добију и уплатницу Црвеног крста Београда са позивом да се укључе у акцију прикупљања средстава за опоравак 200 сиромашне и болесне деце.

У првих недељу дана овогодишње акције позиву се одазвало 609 домаћинстава и уплаћено је 410.345,00 динара. Од 8. августа, при уплати донација за опоравак деце из социјално угрожених породица, физичка лица неће плаћати провизије у Комерцијалној банци и Поштанској штедионици, чиме ове установе дају допринос нашој акцији.

Црвени крст Београда захваљује суграђанима на исказаној солидарности, наводи се у саопштењу.

Све ближе информације грађани могу добити на следеће бројеве телефона: 2620-616, 3032-115 (локали 400 или 410) и на 063/291-065 (Јулија).

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Радови у Улици Павла Вујисића одвијају се према плану

Следећа вест

Нова здравствена станица у Батајници

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *