Комуналне службе у приправности због најављених временских непогода

Нема коментара Share:

19.08.2022.
Град Београд и све комуналне службе ће због најављених временских непогода у данима викенда предузети низ превентивних мера и организовати процес рада тако да се обезбеди потребан број екипа, које ће бити у приправности како би биле ангажоване у случају непредвиђених околности, саопштено је из Секретаријата за послове одбране, ванредних ситуација, комуникације и координацију односа са грађанима.

Како се наводи, Републички хидрометеоролошки завод Србије издао је упозорење на временске непогоде које се на подручју Београда очекују од 19. до 21. августа. Према најавама, од петка увече до краја седмице, на подручју Београда повремено се очекују пљускови и грмљавине, који локално могу бити интензивнији, уз појаву града и јаког или олујног ветра. У суботу ће пљускови и грмљавине бити интензивнији, уз количину кише већу и од 40 милиметара за 24 сата (локално 40 милиметара по метру квадратном).

Из овог градског секретаријата апелују на суграђане да затворе прозоре, гаражна врата и све просторије у које може ући вода, као и да склоне ствари са равних кровова и осигурају све што се налази на њиховим терасама. Власницима пловних објеката на територији града Београда препоручујемо да осигурају и привежу пловила у складу са прописима, а грађанима се саветује да без преке потребе не крећу на пут.

Грађани се могу обратити Београдском позивном центру – Беокому уколико на јавним површинама примете оштећено стабло или другу ризичну ситуацију која због јаког ветра и велике количине падавина може да угрози сигурност, како би надлежни што пре изашли на терен и решили проблем.

Позиви на број 0800-110-011 за кориснике Телекомове фиксне мреже су бесплатни, док се позиви из осталих мрежа фиксне и мобилне телефоније на број 011/3090-007 тарифирају према важећем ценовнику оператера.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Потрошачи у делу насеља Умка без воде

Следећа вест

Градоначелник Шапић: Желимо да манифестациони туризам буде мотор развоја српске престонице

Прочитајте још

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.