Почело уклањање нелегалне ауто-перионице, изграђене на јавној површини

Нема коментара Share:

13.09.2022.
Град Београд наставља са уклањањем нелегалних објеката након најаве градоначелника Александра Шапића да ће бити одлучан да стане на пут „дивљој” градњи и узурпацији јавних површина. Након рушења нелегалних објеката на Авали, данас је организовано уклањање перионице за аутомобиле која је без дозволе изграђена на земљишту у власништву Републике Србије. Велик бесправно подигнут објекат налази се у Новом Београду, у Улици Владимира Поповића, а инвеститор је за сада непознат.

Како је у изјави за Беоинфо прецизирала руководилац грађевинске инспекције Секретаријата за инспекцијске послове Наташа Ивановић Јокановић, ауто-перионица је на земљишту које је јавна својина, у власништву Републике.

– У конкретном случају, у јулу ове године инвеститор је бесправно, то јест без грађевинске дозволе и пријаве радова градио објекат. Инспекција је одмах изашла на терен и затворила је градилиште знаком, траком и донетим решењем о затварању градилишта. Затим је донето и решење о уклањању објекта и решење о извршењу. Инвеститор је имао право и могао је сам да уклони објекат у одређеном року, али он то није учинио, због чега смо приступили рушењу – навела је Наташа Ивановић Јокановић.

Такође, назначила је она, поднета је и кривична пријава против инвеститора јер постоји основана сумња да је прекршен члан 219 Кривичног законика.

– Секретаријат за инспекцијске послове даје приоритет заштити јавног интереса, безбедности људи, деце, околине, имовине и објеката. Апелујемо још једном да се уопште не исплати градити бесправно јер инвеститор мора да сноси све трошкове рушења. Такође, апелујемо да се зида по закону, с грађевинском дозволом, јер ће у супротном инвеститори бити кривично гоњени и одговарати пред надлежним тужилаштвом – истакла је Наташа Ивановић Јокановић.

Поступак је трајао два месеца, а из инспекције најављују да ће се и убудуће ефикасно и брзо борити против нелегалне градње и несавесних инвеститора.

Напомена: Видео покривалицу са догађаја можете преузети овде

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весна Видовић отворила овогодишње „Дане европске баштине”

Следећа вест

Планирани радови на водоводној мрежи

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *