Нова локација за ОТЦ функционалнија и повољнија

Нема коментара Share:

28.09.2022.
На данашњој седници измењен је и допуњен План детаљне регулације за подручје привредне зоне „Ауто-пут” у Новом Београду, Земуну и Сурчину за блок између улица Марка Челебоновића, саобраћајнице Т6 и новопројектоване саобраћајнице. 

Према речима главног урбанисте Марка Стојчића, реч је о новој локацији предвиђеној за нови отворени тржни центар.

– Нова локација има око 7,3 хектара и у функционалном смислу биће много повољнија у односу на данашњу. У оквиру парцеле биће и паркинг-простор и сви неопходни комунални објекти, као и трафостаница која неће служити само за потребе ОТЦ-а већ и за неке делове општина Земун и Нови Београд – истакао је Стојчић.

Он је изразио очекивање да ће након пројектовања, које је поверено „Градским пијацама”, нов објекат бити завршен наредне године.

Такође, донета је одлука да се део Земунске преименује у Египатску улицу. Разлог за доношење ове одлуке јесте иницијатива Амбасаде Египта да се једна улица на територији Београда именује у Египатску, с тим да назив Земунска улица остане у резиденцијалном делу, што би у просторном смислу обухватило стамбене објекте са непарним кућним бројевима.

Скупштина Града Београда на данашњој седници усвојила је Другу измену и допуну Програма уређивања и доделе грађевинског земљишта за 2022. годину, као и пакет финансијских одлука, који се тиче ребаланса програма пословања за бројна јавна предузећа. 

Донета су решења о давању сагласности на статуте тридесет установа културе, чији је оснивач Град Београд. На данашњој седници, на функцију вршиоца дужности директора Јавног комуналног предузећа „Јавно осветљење” именован је Александар Цинцар Попоски док је Немања Шегрт нови вршилац дужности директора Јавног предузећа „Београдска тврђава”. За заменика градског правобраниоца именован је Иван Банићевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Град Београд наставља да пружа подршку најстаријим суграђанима

Следећа вест

Свечано обележена заветна слава општине Земун – Крстовдан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *