Усвојена Одлука о постављању плутајућих објеката

Нема коментара Share:

28.09.2022.
Одборници Скупштине Града Београда усвојили су Одлуку о постављању плутајућих објеката на водном земљишту на територији града, којом се уређују и обезбеђују услови за постављање ових објеката, затим начин одређивања водног земљишта, услови и начин њиховог постављања, као и обавезе корисника и надзор над применом прописа.

Градски урбаниста Марко Стојчић подсетио је да је измену досадашњег плана израдио Урбанистички завод Београда.

– Одређене локације су сада забрањене за постављање плутајућих објеката, разјашњена су питања локација где су били потребни услови комуналних предузећа и нема постављања у зони рени бунара. Такође, свака зона града ће бити дефинисана посебним конкурсом који спроводи Секретаријат за привреду. Предвидели смо да уредимо све обале, и савску и дунавску, које морају имати пригодан пешачки прилаз, бициклистичке стазе, клупе и све друго што је потребно. Такође, сваки плутајући објекат мораће да реши питање отпадних вода, тако да више нећемо имати директне изливе у реке – истакао је градски урбаниста.

У даљем току седнице, Одлуком о манифестацијама од значаја за Град Београд главном граду додати су „Београдски маратон” и „Београдски дани породице”, а одборници су усвојили и Oдлуку о оснивању привредног друштва Спортски центар „Нови Београд” и Извештај о раду Савета за здравље Града Београда за 2021. годину.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Дан без аутомобила” повод за промену навика

Следећа вест

Отворен 48. Међународни сајам пчеларства „Ташмајдан 2022”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *