Боља приступачност зградама Градске управе

Нема коментара Share:

21.10.2022.
Градска секретарка за социјалну заштиту Александра Чамагић присуствовала је данас на Тргу Николе Пашића јавном часу знаковног језика који су, у оквиру пројекта Београдског удружења особа са инвалидитетом „Наше руке – наша реч”, приказала деца предшколских установа са територије Обреновца.

Том приликом, у оквиру истог пројекта, постављене су индукционе петље и тактилне табле на Брајевом писму у Старом двору и Скупштини Града Београда на Тргу Николе Пашића. Индукционе петље су амплификатори, то јест појачивачи звучног сигнала за кориснике слушног апарата, док су тактилне табле намењене слепим и слабовидим особама. 

– Деца из обреновачких вртића данас су нам одржала час не само о знаковном језику већ је то био и јавни час хуманости и отворености. Град Београд је отворен град, трудимо се да буде без баријера, тако да постављање индукционих петљи и тактилних табли представља управо наставак наше акције коју смо започели у згради Градске управе у Улици краљице Марије и већини центара за социјални рад. Можемо данас да потврдимо да је комплетна Градска управа доступна за слабовиде и наглуве особе. Желимо да ово буде добар пример и за све остале институције, било државне било приватне, и да се као друштво у што већој мери отворимо према потребама које имају особе са инвалидитетом. Град Београд ће увек подржавати овакве пројекте, јер сматрамо да су сви људи исти и да Београд мора бити отворен град за све своје становнике – рекла је Александра Чамагић.

Председник Београдског центра за особе са инвалидитетом Горан Шеховић појаснио је да новопостављени елементи представљају значајну помоћ за особе са инвалидитетом у комуникацији са Градском управом. 

– Секретаријат за социјалну заштиту је подржао пројекат „Наше руке – наша реч” којим смо конкурисали за 2022. годину и веома смо им захвални на томе. То је још један начин да додатно осветлимо проблеме са којима се суочавају особе са инвалидитетом. Са нама су данас чланови Удружења „Алтеа”, Црвеног крста, Удружења глувих и слабовидих и на овај начин желимо да покажемо да сви заједно са Градом Београдом можемо у великој мери да унапредимо квалитет живота особа са инвалидитетом – казао је Шеховић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Градоначелник Шапић: Негујемо нераскидиво пријатељство српског и француског народа

Следећа вест

Умка и део Угриноваца сутра без воде

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *