Скупштина дала сагласност на више предлога одлука и решења

Нема коментара Share:

25.10.2022.
Одборници Скупштине града усвојили су више одлука и решења који регулишу техничка питања у функционисању више јавних градских предузећа и установа чији је оснивач Град Београд.

У обједињеној расправи усвојен је Предлог одлуке о допуни Одлуке о оснивању Јавног комуналног предузећа за управљање парковима и обезбеђивање услова за њихово уређење, употребу, унапређење и заштиту на подручју градских општина Вождовац, Врачар, Звездара, Земун, Нови Београд, Палилула, Раковица, Савски венац, Стари град и Чукарица „Београдски парк”. Такође, усвојен је и Предлог решења о давању сагласности на Статут Јавног комуналног предузећа „Београдски парк”.

Одборници су дали сагласност на Предлог решења о давању сагласности на Статут Јавног комуналног предузећа за наплату, логистику и руковођење јавним превозом путника у Београду „Наплата превозне услуге Београд”.

Усвојена је Одлука о измени Одлуке о промени оснивачког акта установе социјалне заштите „Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју”, а такође и Предлог решења о давању сагласности на Статут Позоришта КПГТ.

Одборници су на крају петог заседања усвојили Предлог решења о давању сагласности на Ребаланс програма пословања за 2022. годину Јавног комуналног предузећа ГСП „Београд”, као и Предлог решења о давању сагласности на Одлуку о расподели добити из 2021. године за више јавних градских предузећа, привредних друштава и спортских центара. Такође, усвојили су и Предлог одлуке о измени Одлуке о одређивању акустичних зона на територији града Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Одлука о одлагању грејне сезоне рационална и промишљена

Следећа вест

Планови детаљне регулације основа правилног развоја града

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *