Програм у част Грчке на Топличином венцу

Нема коментара Share:

27.10.2022.
Члан Градског већа Вук Мирчетић присуствовао је данас, у оквиру манифестације „Дани слободе 2022”, на Топличином венцу програму Омладинског позоришта „Дадов” којим се одаје признање српско-грчком савезништву у Првом светском рату.

Мирчетић је истакао да је веома важно да чувамо културу сећања на оне који су своје животе дали да би ми данас живели боље.

– Као народ треба да покажемо сложност, да збијемо наше редове и да апсолутно никада не заборавимо наш братски грчки народ, који је увек био уз нас када нам је било тешко. Сигуран сам да ће тако бити и у будућности јер период који нам долази неће бити лак ни за кога од нас – поручио је Мирчетић.

Конзул Амбасаде Грчке у Београду Константинос Андроулакис је истакао да су Грчка и Србија у оба светска рата биле на истој страни борећи се за своје домовине и своје народе, као и за виши заједнички циљ – слободу. Он је истакао да два народа спајају вишевековне заједничке везе које треба да наставимо да јачамо у будућности.

Том приликом изведена је представа о др Платону Папакостопулосу, првом лекару специјалисти у Србији. Он је у Великом рату учествовао у чину санитетског мајора, жртвовао свој живот на дужности лекара и тај његов чин као народ не смемо заборавити.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уручена електромоторна колица дечаку Матији Јововићу

Следећа вест

Редовно испирање водоводне мреже на општини Барајево од уторка до суботе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *