Градоначелник угостио аустријске индустријалце

Нема коментара Share:

09.11.2022.
Градоначелник Александар Шапић угостио је данас у Старом двору амбасадора Републике Аустрије у Београду Кристијана Ебнера и високу делегацију Удружења индустријалаца Аустрије, са генералним секретаром Кристофом Нојмајером на челу.

Шапић је истакао континуирану добру сарадњу између Србије и Аустрије на више нивоа, као и Београда и Беча. 

– Све већи број наших индустријалаца интензивно сарађује са аустријским колегама због близине тржишта, као и све бољих услова пословања у нашој земљи. Такође, не треба занемарити и велики број наших исељеника у Аустрији, који такође доприносе овој сарадњи – казао је Шапић.

Он је додао да је на данашњем састанку са челницима аустријских индустријалаца договорено унапређење те сарадње на обострано задовољство.

– Такође смо разговарали и о унапређењу односа два главна града. Беч је по површини и броју становника сличан Београду, а у многим аспектима је узор нашој престоници. Од функционисања јавног превоза, па до туристичких аспеката – истакао је градоначелник и најавио продубљивање културне сарадње на нивоу два главна града.

Састанку су присуствовали заменица аустријског амбасадора Карин Траунмилер и шеф Одсека за међународне односе и тржиште Удружења индустријалаца Аустрије Михаел Леви.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Холандија донирала Београду 20.000 луковица нове врсте лала

Следећа вест

„Ветерина Београд” удомила напуштене штенце канарског пса

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *