ДеловиДодела годишње награде „Златно сунце” Врачара у четвртак вез воде

Нема коментара Share:

02.12.2022.
Додела годишње награде „Златно сунце”, коју већ четврту годину заредом додељује Дечји културни центар Београд појединцима из Србије који дају значајан допринос развоју дечје креативности и стварају услове за свестрани развој дечјих потенцијала, биће одржана у уторак, 6. децембра, у 12 часова, у Атријуму Дечјег културног центра Београд у Таковској 8.

Доделу награде, коју уручује ова градска институција културе за децу, увеличаће Предраг Вуковић Пеђолино са Хором ДКЦБ-а, који ће извести четири песме са најновијег диска из продукције ДКЦБ-а.

Специјално признање „Златно сунце” ове године биће уручено Мили Ђачић, професорки музичке културе и дипломираном етномузикологу. Председник Управног одбора ДКЦБ-а Предраг Вуковић Пеђолино, заједно са директором Дечјег културног центра Београд проф. мр Драганом Марићем, уручиће награду овогодишњој добитници ,,за иновативност, креативност и посвећеност у едукацији деце и неговању талената у области музике”, како је наведено у образложењу.

Мила Ђачић већ десет година ради у сфери образовања и васпитања деце и младих и добитница је престижних признања и награда за постигнуте изузетне резултате у раду са децом. Осим рада на снимању музичког наслеђа, она је аутор првог дечјег уметничког фестивала „ГроАрт фест” на територији општине Гроцка. У овај уметнички пројекат укључила је све ученике и наставнике са територије поменуте општине, у циљу промоције културних, уметничких и образовних вредности, као и талената својих ученика, саопштено је из Дечјег културног центра Београда.  

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

13.12.2022.
Планирани радови на водоводној мрежи на општини Врачар проузроковаће у четвртак, 15. децембра, престанак водоснабдевања појединих делова ове општине, саопштено је из ЈКП-а „Београдски водовод и канализација”.

Због поменутих радова без воде ће у четвртак од 8.30 до 18 сати остати потрошачи у Шуматовачкој улици (од Ђердапске до Јадранске улице).

За најнужније потребе за пијаћом водом обезбеђена је ауто-цистерна.

„Водовод” апелује на потрошаче да припреме неопходне залихе воде за пиће и основне потребе.

За додатне информације потрошачи се могу обратити Контакт центру ЈКП „Београдски водовод и канализација” на телефон 3606-606, а обавештења о планираним радовима и кваровима на мрежи могу се потражити и на веб-адреси www.bvk.rs.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Рециклажна звона за управљање стакленом амбалажом у Новом Београду

Следећа вест

Интервју са Светланом Белић Борјан

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *