Децембарски дани стрељаштва у Београду

Нема коментара Share:

09.12.2022.
Интернационално првенство Београда ваздушним оружјем биће одржано сали „Белекспоцентра” од 9. до 11. децембра, саопштено је из Секретаријата за спорт и омладину. 

За такмичење које се одржава 47. пут пријављено је више од 300 такмичара из 11 земаља. Уз стрелце из свих српских клубова, надметаће се такмичари из Босне и Херцеговине, Бугарске, Хрватске, Грчке, Мађарске, Македоније, Црне Горе, Словеније, Турске и један такмичар из Индије. 

Највише страних гостију стиже из Бугарске. За учешће се пријавило 40 бугарских такмичара, који у Београд стижу као репрезентативци своје земље или чланови клубова.

Што се тиче српских такмичара, на ватрену линију излазе сви наши најбољи стрелци. Своје умеће приказаће сви наши репрезентативци предвођени Дамиром Микецом, који је недавно проглашен за најбољег стрелца света ваздушним пиштољем у 2022. години.

У петак и суботу, 10. и 11. децембра, на програму је „Трофеј Београда”, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину, а у недељу је „Велика награда Београда”.

Турнир почиње надметањима микс парова ваздушном пушком и пиштољем. Такмичиће се тимови из Србије, Бугарске и Словеније. У суботу на ватрену линију излазе практично сви пријављени учесници, јер почињу појединачна надметања. 

Другог дана турнира, у оквиру „Трофеја Београда”, биће одржане четири појединачне дисциплине, а најбољи ће бити проглашени у сениорској и јуниорској конкуренцији.

Као и обично, завеса се спушта „Великом наградом Београда”. Стрелци у недељу наступају у јединственој, апсолутној категорији. Освајачи медаља на „Великој награди Београда” и у такмичењима микс парова на „Трофеју Београда” ће, сем медаљама, бити награђени и новчаним наградама.

Сатница

Петак – микс пушка: меч за бронзу (16 часова), меч за злато (17 часова); микс пиштољ: меч за бронзу (18 часова), меч за злато (19 часова).

Субота – пушка, мушкарци (13.30 часова), пушка, жене (15.30 часова), пиштољ, жене (17.30 сати), пиштољ, мушкарци (19 часова).

Недеља – пушка, мушкарци (13.30 часова), пушка, жене (15.30 сати), пиштољ, мушкарци (17.30 сати), пиштољ, жене (19 часова).

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Бесплатни зимски спортски камп „Шумице” 2023

Следећа вест

„Трофеј Београда у стреличарству 2022”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *