Осветљавање пута који повезује Сремчицу и Железник

Нема коментара Share:

12.12.2022.
Поштујући предлог грађана, чију је иницијативу подржала Градска општина Чукарица, екипе ЈКП-а „Јавно осветљење” почеле су радове на осветљавању пута који повезује Сремчицу и Железник. На овој деоници, дугој 1.700 метара, биће постављена јавна расвета са 60 соларних панела који ће, осим еколошких предности и великих уштеда, значајно допринети безбедности учесника у саобраћају.

Радове је обишао председник градске општине Чукарица Срђан Коларић и том приликом нагласио да ће захваљујући доброј сарадњи са Градом Београдом и „Јавним осветљењем” бити решен дугогодишњи проблем који је мучио становнике ових насеља.

– Грађани су нам указали на проблем видљивости на коловозу током ноћне вожње, а нарочито услед временских неприлика попут магле или снега. С обзиром на то да на овом путу од Београдске улице у Сремчици до Улице Стевана Филиповића у Железнику не постоје електроенергетски услови за постављање расвете, ипак смо нашли решење које ће повећати квалитет живота житељима ова два насеља – истакао је Коларић, додајући да је добра комуникација с грађанима и „Јавним осветљењем” омогућила да се током ове године постави нова и реконструише постојећа јавна расвета на више локација на Чукарици.

Најзначајнији радови изведени су на осветљавању Авалске улице од Ибарске магистрале ка насељу Железник, где су постављене 32 соларне светиљке са стубом, као и на Путу за Дражевац у Великој Моштаници и у Улици Љубе Ранковића у Остружници. Спроведени су обимни радови на осветљавању парка у Улици Стејапана Супанца у насељу Железник. Радило се и на осветљавању Старог обреновачког пута ка Умци, потеза од Факултета за спорт и физичко васпитање до Хале спортова „Жарково”, као и јавног пута испред веслачких клубова на Ади Циганлији. Осветљен је и потез који повезује улице Церски венац и Космајску, парк у Улици Лепосаве Михаиловић, паркинг у Паштровићевој улици. Осветљеним и безбеднијим улицама кретаће се и станари једног дела Улице Томаса Едисона у Сремчици, Милије Станојловића у Великој Моштаници, Макишке улице у Железнику, Водоводске улице други део, као и Пионирске улице, где ће бити постављена 24 стуба јавне расвете и око километар мреже.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Следећа вест

Нови асфалт у земунском насељу Грмовац

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *