Новогодишња хуманитарна башта у „Јевремовцу”

Нема коментара Share:

16.12.2022.
Ботаничка башта „Јевремовац” је у празничком духу од 15. децембра до 15. јануара, а сви посетиоци ће имати прилику да учествују у хуманитарној акцији. Новогодишњу хуманитарну башту организује Ботаничка башта „Јевремовац” Биолошког факултета Универзитета у Београду у сарадњи са Српским филантропским форумом и Коалицијом за доброчинство.

Реч је о закупу стабала, што је омогућено компанијама, амбасадама и другим организацијама чији запослени учествују у креативном делу украшавања стабала. Половина прикупљених средстава од закупа стабала биће намењена Ботаничкој башти „Јевремовац” за обнову биљног фонда и организацију едукативних програма за посетиоце из угрожених друштвених категорија. Друга половина прикупљених средстава биће намењена за куповину пакета хране за најугроженије чланове друштва преко Српског филантропског форума, који је у претходних годину дана заједно са Коалицијом за доброчинство прикупио више од сто тона хране за најугроженије током кампање „Спасимо храну, спасимо хуманост” и Националног дана давања 2021. и 2022. године.

Централни догађај Новогодишње хуманитарне баште биће манифестација и медијски догађај 26. децембра у 13 сати у Ботаничкој башти „Јевремовац”, када ће уз организован пригодан програм бити проглашено најлепше окићено стабло по гласовима публике. Гласање за најлепше окићено стабло је могуће у Ботаничкој башти, као и путем друштвених мрежа Ботаничке баште „Јевремовац” до 25. децембра у поноћ. 

На друштвеним мрежама биће објављиване и информације о терминима стручних вођења са посебним освртом на окићена стабла, биљкама које су најчешће присутне у празничним аранжманима, као и о историјату кићења новогодишњих стабала. Акцију је могуће подржати и појединачним донацијама на линку https://www.donacije.rs/projekat/ng-basta/.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Позив суграђанима да дају крв

Следећа вест

Хуманитарна акција „Један пакетић – много љубави“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *