Јавни час у новој теретани на отвореном у Миријеву

Нема коментара Share:

19.12.2022.
За ученике Седме београдске гимназије сутра у 12 часова одржаће се јавни час вежбања на справама нове теретане на отвореном у Миријеву. Теретанa се налази у непосредној близини ОШ „Павле Савић”, на углу улица Косте Нађа и Семјуела Бекета. Председник градске општине Звездара Владан Јеремић и Гордана Мишев, чланица Већа, са стручњацима у области спорта, младе ће информисати о могућностима које пруже нова теретана на отвореном и подстаћи их да буду физички активни.

У оквиру пројекта „Теретана на отвореном у Миријеву”, који је финансиран средствима Министарства спорта и омладине, уређен је простор и постављене су справе за вежбање на отвореном. 

Јавни час се организује с циљем да се младима укаже на важност загревања и припреме тела за спортску активност, нарочито у зимским условима, да се демонстрира правилно коришћење постављених справа и њихов утицај на различите мишићне групе. Такође, код младих ће се развијати вредности о важности одржавања хигијене у простору где се одвија спортска активност и доприносу сваког од нас у очувању њихове техничке исправности, саопштено је из Општине Звездара. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Бесплатни уџбеници и вртићи за сву београдску децу

Следећа вест

„Дедамразијада” на Чукарици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *