Премијера представе „Лепотица и звер” у Театру Вук

Нема коментара Share:

13.01.2023.
Премијера представе за децу „Лепотица и звер” Николаса Стјуарта Греја, у режији Милана Караџића, одржаће се у Театру Вук у суботу, 14. јануара, у 12 часова. Реприза је у недељу, 15. јануара, у 12 часова.

Николас Стјуарт Греј се у свом списатељском раду често окретао бајкама, али им је приступао из новог угла и осветљавао делове, ликове и мотиве који у претходним верзијама нису бивали у првом плану. Тако је и у случају комада „Лепотица и звер” јер ову познату причу он приповеда из угла расејаног чаробњака Хоџа и његовог сестрића, змаја Микија, који имају великог утицаја на развој љубавне приче између младе лепотице Џејн и ужасне звери. Овом интервенцијом писац нуди публици једну свежу, до сада невиђену визуру добро познате бајке. Редитељ Милан Караџић мајсторски преплиће жанрове – фантастику, мелодраму, хорор и комедију тако да ће се пред најмлађом публиком наћи заиста узбудљива, забавна и визуелно раскошна представа. 

У представи играју Немања Оливерић, Бојана Стојковић/Невена Михаиловић, Ања Павићевић, Ђорђе Кадијевић, Јана Бјелица, Ивана Зечевић/Нађа Дулић и Бранислав Платиша. Ауторски тим чине Ивана Димић – драматург, Зора Мојсиловић – костимограф, Борис Максимовић – сценограф и Александар Локнер – композитор. Сценски говор поставила је Дијана Маројевић, а сценски покрет Марија Миленковић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Почиње „Зимски караван културе на Врачару”

Следећа вест

Обележен Дан Библиотеке града Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *