Новогодишњи пакетићи за децу „Предаха”

Нема коментара Share:

15.12.2022.
Заменица градоначелника Весна Видовић данас је, заједно са представницима Канцеларије за младе, обишла Центар за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју и поделила 150 новогодишњих пакетића деци која користе услуге институције „Предах”. Корисницима центра пакетиће су поделиле и инфлуенсерка Инес Клара и уметница Сања Вучић.

Видовићева је истакла да је „Новогодишњи врабац” пројекат Канцеларије за младе, која је основана као посебна служба Града Београда и која ради на унапређењу положаја младих. Она је подсетила да канцеларија такође делује у правцу решавања проблема младих, пружања подршке и обезбеђивања једнаког положаја младих из осетљивих група, промовише различитости, толеранцију и солидарност међу младима, а врши и све послове који се односе на организовани приступ проблемима младих и промовисање рада са младима. 

– Данас реализујемо пројекат „Новогодишњи врабац”. Познато је да је врабац симбол Београда  и данас је овде да увесели, обрадује и пожели срећу у Новој години свим корисницима „Предаха”. Град Београд настоји да свој деци и омладини са сметњама у развоју, као и њиховим родитељима, омогући што лакшу организацију живота. Током година, у потпуности смо реконструисали и проширили постојеће објекте Центра за смештај и дневни боравак деце и омладине ометене у развоју, где могу повремено да бораве, викендом или радним данима, што је родитељима и деци од великог значаја, а иначе је одговорна социјална политика један од стубова развоја Београда. Срећна сам што смо данас заједно, што ће Канцеларија за младе поклонити деци 150 пакетића за Нову годину – поручила је заменица градоначелника.

Она је захвалила свима који су се одазвали позиву за учешће у овој акцији, као и радницима Центра.

– Хвала вам што препознајете потребе деце која су овде и која су са свим својим специфичностима наша велика радост и украс света – нагласила је Весна Видовић.

Директорка Канцеларије за младе Милица Папић истакла је да је циљ акције да се упути порука о значају бриге о другима и унапређења положаја осетљивих друштвених група. 

– Важно је да Канцеларија за младе, као кровна организација младих на територији Београда, брине о свим младима. Сигурна сам да ћемо у 2023. години успети да остваримо зацртане циљеве и реализујемо велики број хуманитарних акција. Захвалност коју смо данас добили од корисника овог центра, представља нешто што заиста нема цену – рекла је Милица Папић. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Новогодишњи пакетићи за малишане у општини Гроцка

Следећа вест

Наставна средства на поклон школама у зонском систему

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *