Богојављенска литија у Гроцкој

Нема коментара Share:

18.01.2023.
Традиционална манифестација „Литија и пливање за Часни крст – Гроцка 2023”, која ове године навршава 10 јубиларних година, одржаће се на велики празник Богојављeње у четвртак, 19. јануара, на Дунавском кеју у Гроцкој, саопштено је из Општине Гроцка.

У Цркви Свете Тројице ће почети служба у 8 часова, након чега ће Богојављенска литија кренути из порте ове цркве грочанском чаршијом до обале Дунава. Литију ће предводити свештенство Цркве и руководство Општине Гроцка.

Манифестацију ће својим учешћем увеличати Коњички клуб „Урбан каубој”, као и младићи и девојке обучени у народну ношњу и одећу средњовековних српских витезова.

Са пријављених преко 46 пливача, очекује се да овогодишња манифестација у Гроцкој буде једна од најпосећенијих у Србији.

Програм почиње у 11.45 часова обраћањем председника општине Гроцка Драгана Пантелића, након чега ће свештенство Храма Свете Тројице читати молитву за храбре пливаче. У музичком делу учествоваће наша позната етно музичка звезда Даница Крстић.

Победник пливања за Часни крст биће дариван златним крстом, који традиционално поклањају грочанске златаре „Мијић” и „Коак”, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Мобилна експозитура Банке „Поштанска штедионица” на пијаци „Ђерам”

Следећа вест

Светковање Богојављења у Земуну

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *