Крими-драма „Злочин је мој” отвара 51. ФЕСТ

Нема коментара Share:

09.02.2023.
Најновије остварење француског аутора Франсоа Озона – крими-драма „Злочин је мој”, отвориће 51. ФЕСТ, најављено је на сајту фестивала. Реч је о међународној премијери најновијег филма једног од најзначајнијих европских редитеља своје генерације и остварењу које ће београдска публика имати прилике да види пре Француске, будући да филм улази у тамошње биоскопе тек 8. марта.

Претходни филм Франсое Озона – „Петер фон Кант” отворио је Берлински филмски фестивал 2022. године.

Главне јунакиње играју младе наде француске кинематографије, Надиа Терескиевић и Ребека Мардер, раме уз раме са славним колегама Изабелом Ипер, Фабрисом Лукинијем, Денијем Буном и Андреом Дисолијеом. Франсоа Озон изјавио је да је филм, у суштини, прича о „тријумфу сестринства” и да је својеврсно одавање почасти радовима Жана Реноара, Франсое Трифоа, Ернста Лубича и Френка Капре, нарочито америчким романтичним комедијама из тридесетих година прошлог века. 

– На мене је утицало и то како су Американци приказивали Париз тог времена, као што је филм „Виктор/Викторија” Блејка Едвардса – изјавио је Озон.

Лик Изабеле Ипер инспирисан је глумицом Саром Бернар.

Реч је о 23. играном остварењу Франсое Озона, чији су филмови често на програму ФЕСТ-а, попут наслова „Све је прошло добро” (2021), „Милошћу Божјом” (2018), „Двоструки љубавник” (2017), „Франц” (2016), „Нова пријатељица” (2014), „Млада и лепа” (2013), „Базен” (2003), „Осам жена” (2002).

Пројекција филма одржаће се 24. фебруара у 19.30 часова у МТС Дворани.

Под слоганом „Страст живота” фестивал ће се ове године одржати од 24. фебруара до 5. марта.

Фото: fest.rs

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Кандидати за Оскара на 51. Фесту

Следећа вест

Наставак треће сезоне циклуса концерата „Музиком кроз музеј”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *