Волонтерски сервис Звездаре обележава 12 година рада

Нема коментара Share:

09.02.2023.
Волонтерски сервис Звездаре у уторак, 14. фебруара, од 12 до 14 часова обележава свој 12. рођендан кратким уметничким програмом у коме ће учествовати ученици ОМШ „Владимир Ђорђевић”, Биља Крстић, Снежана Јандрлић и Оливера Викторовић, а потом и дружењем волонтера, сарадника и представника Општине. Госте и волонтере ће поздравити председник градске општине Звездара Владан Јеремић, са сарадницима, и донаторима уручити захвалнице и уникатне поклоне.

Протеклу, 2022. годину, рад Сервиса је обележило признање „Светислав Милић – младима од срца”, које је додељено Волонтерском сервису Звездаре у области хуманитарног рада, мирне борбе за људска права и за предан и посвећен рад свих чланова тима.

За дванаест година рада, Волонтерски сервис Звездаре је реализовао за више од 15.000 корисника подршку у трајању од око 77.000 волонтерских сати и 32.300 услуга помоћи и подршке. Сервису се обраћају суграђани свих генерација, најчешће старији, немоћни и суграђани са инвалидитетом, којима треба подршка у свакодневном функционисању, као и породице које имају децу са инвалидитетом и различитим развојним проблемима или поремећене породичне односе.

На Звездари волонтирају суграђани из свих 10 централних београдских општина и Панчева. Најмлађи волонтер има 17, а најстарија волонтерка 75 година. Волонтирају ученици, студенти, запослени, незапослени и пензионери.

За 12 година, колико Општина Звездара организује волонтирање на својој општини, у Сервису је било активно више од 380 волонтера у шест дугорочних програма. Сервис реализује помоћ у кућним условима, Саветовалишту за појединце и породице, затим низ креативних радионица, попут школа сликања, кројења, шивења и плетења, енглеског језика, компјутера и обуке сениора у коришћењу апликација на мобилним телефонима. Такође се организују и едукативне радионице, хуманитарне акције, базари и на тај начин се промовише волонтирање као социјална вредност за суграђане свих генерација.

Волонтерски сервис Звездаре је добитник већег броја јавних признања и пример је добре праксе.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Акције добровољног давалаштва крви током следеће недеље

Следећа вест

Уобичајено радно време београдских пијаца током предстојећег празника

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *