Обележена слава општине Звездара

Нема коментара Share:

15.02.2023.
Oпштина Звездара обележила je своју славу Сретење Господње обредом резања славског колача, у присуству председника општине Владана Јеремића, запослених и гостију, саопштено је из ове општине.

На почетку обележавања општинске славе хор Основне школе „Драгојло Дудић”, који чине ученици од 5. до 8. разреда, отпевао је химну Србије „Боже правде”, а након тога су обред резања славског колача и освећење жита обавили свештеници звездарских цркава.

Јеремић је честитао славу присутнима и грађанима Звездаре и рекао да општина обележава своју славу на празник који са једне стране сведочи о дугој историји српске државности, јер је на овај датум 1804. почео Први српски устанак, а 1835. је донет Сретењски устав, док је са друге стране окренут ка будућности и изградњи још модернијег друштва.

– Сретење је Дан државности Србије, који општина Звездара обележава и као своју славу са жељом да сви њени грађани имају пуно успеха и да време које долази свима донесе још већи напредак и просперитет. Звездара је међу водећима у земљи по позитивном природном прираштају, који показује да пуно пажње поклањамо побољшању квалитета живота, и очекујем да ће наредне године донети још већи просперитет – рекао је Јеремић.

Након овога, присутнима се обратио Мија Радовановић из села Каменица, у општини Лепосавић, на Косову и Метохији, који је пренео поздраве и честитке српског становништва са Косова и Метохије. Он је захвалио Јеремићу и Општини Звездара, као и другим дародавцима на свесрдној помоћи пруженој за изградњу нове каменичке цркве и уручио му уметничку слику цркве на поклон, истакавши да изградња нове цркве пуно значи за српско становништво општине Лепосавић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Продужен рок пријаве за маратон

Следећа вест

Волонтерски сервис Звездаре обележио дванаест година рада

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *