Забрањен улаз моторним возилима на гробља, као и бесплатни превоз возилима на Орловачи, Лешћу и Новој Бежанији

Нема коментара Share:

17.02.2023.
ЈКП „Погребне услуге” апелује на суграђане да сутра, на Задушнице, уместо својих аутомобила, за одлазак на гробље користе градски превоз. 

Такође, неће бити допуштен улаз моторним возилима на гробља од 7 до 15 часова, осим на Новом бежанијском гробљу, где ће капије гробља бити затворене до 16 часова. Капије за улаз моторних возила биће отворене од 15 часова (на Новом бежанијском гробљу од 16 часова).

На Новом, Земунском, Топчидерском, Бањичком и Старом бежанијском гробљу на снази је потпуна забрана уласка за аутомобиле на Задушнице, 18. фебруара.

У недељу, 19. фебруара, капије за улаз моторних возила биће отворене од 7 до 18 часова, осим на Новом, Земунском, Топчидерском, Бањичком и Старом бежанијском гробљу.

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима (Лешће, Орловача и Нова Бежанија) биће обезбеђена три комфорна минибус-возила са климатизацијом, која ће их бесплатно превозити. Организовани превоз ће за Задушнице у суботу 18. фебруара саобраћати у одређеним интервалима, од 7 до 15 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела. На Новом, Централом и гробљу Збег биће организован превоз службеним аутомобилима предузећа од 7 до 15 часова.

Из овог јавног комуналног предузећа такође апелују на посетиоце гробља да приликом посете гробним местима буду опрезни и да се не наслањају на споменике. Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да има доста споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, тако да би у случају наслањања и механичког притиска на њих могло да дође до њиховог пада и повређивања присутних лица.

Посебно се скреће пажња родитељима са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању и да се не одвајају од њих приликом посете гробљу. На гробљу је забрањен приступ деци млађој од 10 година без пратње одраслог лица, наводи се у саопштењу ЈКП-а „Погребне услуге”. 

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Планирани радови на водоводној мрежи

Следећа вест

Никола Никодијевић заказао осму седницу Скупштине Града Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *