Туристичка организација Београда отворила овогодишњу наутичку сезону

Нема коментара Share:

18.03.2023.
Упловљавањем брода „Викинг лајф” са 176 гостију из САД на пристаниште „Београд” почела је овогодишња наутичка сезона, саопштавају из Туристичке организације Београда.

Као и прошле године, првим бродом управљао је Ане Сајбранда, холандски капетан, који Дунав одлично познаје.

– Радујем се што ћу у недељу поново проћи Ђердапском клисуром. Волим Београд и овде имам омиљену кафаницу – каже Сајбранда.

У Београд ће ове године пристати 573 бродова, који ће довести 56.000 туриста и 24.100 чланова посаде.

Први је упловио брод са 176 америчких туриста, који су прво отишли у разгледање Београда, а поподне у Ковачицу. Брод ће у Србији пристати још два пута, и то у Голупцу и Доњем Милановцу.

Ове године ће у Београд пристати више гостију него лане, а повећање за 30 одсто најавила је „Викинг лајн”, највећа бродска компанија на Дунаву.

Кери Кајкас је дошао из Пенсилваније и први пут је у Србији. Одлучио је да сам истражи град, а не са групом.

– Пешице сам кренуо у разгледање Београда, док је супруга отишла са групом. Београд је изузетан град, допала ми се атмосфера, делује као да су сви људи срећни и да се добро проводе – каже Кери.

Просечно задржавање крузера у Луци Београд је око 14 часова. Највише туриста стиже из САД (25 одсто), затим из Канаде, Велике Британије, Швајцарске и напослетку из Немачке.

Прошле године су у Београд упловила 573 крузера. Туристичка организација Београда очекује да ће у овој години бити забележено повећање.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Ново игралиште у Бачкој улици

Следећа вест

Шапић: За пет година суштински мењамо саобраћајну слику града

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *