Додељене награде „Звезде Београда 2022”

Нема коментара Share:

05.04.2023.
Традиционална признања „Звезде Београда 2022”, у организацији Канцеларије за младе Града Београда, додељена су данас у Свечаној сали Старог двора. Награде је добило 20 појединаца, институција и организација које су предложили Канцеларија за младе, секретаријати за заштиту животне средине, културу, спорт и омладину, здравство, привреду и социјалну заштиту. Признања је уручила заменица градоначелника Весна Видовић, као и представници градских секретаријата и институција.

Весна Видовић је након подсећања на речи нашег славног песника Душка Радовића „Ко је имао среће да се јутрос пробуди у Београду, може сматрати да је за данас довољно постигао у животу. Свако даље инсистирање на још нечему, било би нескромно” навела да су добитници признања ипак отишли корак даље и својим креативним и квалитетним пројектима допринели развоју Београда.

– Београд је град који има посебну атмосферу и енергију, а ту енергију дају људи попут вас, људи који су вредни, посвећени свом послу, који имају идеје и несебично их деле са другима. Верујемо да ћете као носиоци награде „Звезде Београда” у будућности бити још креативнији и да ћете бити прави пример појединцима, организацијама и институцијама да се укључе и да дају допринос развоју нашег града – поручила је Весна Видовић добитницима признања.

Она је нагласила да ће Београд наставити да улаже у квалитетне и добре пројекте, да подржава све добре идеје, као и да подржава младе који желе да дају допринос развоју Београда.

Директорка Канцеларијe за младе Града Београда Милица Папић подсетила је да Канцеларија за младе већ седму годину заредом награђује најуспешније пројекте које је Град подржао и препознао у претходној години.

– Канцеларија за младе, у сарадњи са невладиним сектором, награђује сваке године пројекте који су промовисали наш град, културу, младе и бригу о другима. Могу да кажем да је дух Београда ту и увек ће бити ту све док постоји воља да овај град учинимо што бољим местом за живот – рекла је Папићева.

Канцеларија за младе Града Београда традиционално од 2016. године додељује признања „Звезде Београда”. У претходне четири године, 103 признања добили су појединци, удружења, организације и институције, а рачунајући овогодишње добитнике – укупно њих 123. Овим се потврђује одлучност Града Београда да давањем подршке оснажи удружења, институције и појединце у раду на пројектима од значаја за Град Београд.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Нови јефтинији и ефикаснији систем јавног превоза од 1. маја

Следећа вест

Део насеља Рипањ сутра без воде

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *