Отворена манифестација „Дечје васкршње чаролије”

Нема коментара Share:

11.04.2023.
Заменица градоначелника Весна Видовић отворила је данас у Конаку књегиње Љубице јубиларну, 25. традиционалну манифестацију „Дечје васкршње чаролије” поводом обележавања најрадоснијег хришћанског празника Васкрса.

Покровитељ манифестације је Град Београд, заједно са патријархом српским Порфиријем и престолонаследником Александром II Карађорђевићем, док је оснивач и реализатор организација „Деца Палилуле”, а суорганизатори су Црква Светог Марка и Музеј града Београда.

Весна Видовић поздравила је присутне у име Града Београда и истакла да деца чине овај свет бољим и лепшим, те да од њих треба да учимо какав он треба да буде.

– Гледајући их данас како осликавају васкршња јаја, мислим да су деца истински уметници, најискренији ствараоци радости и љубави. Овде се данас види јединство све наше деце из Београда. Нарочито се радујем доласку деце са Косова и Метохије, као и деце из Ниша, Сремских Карловаца, Јагодине, Бањалуке, Скопља и других крајева, која су гости нашег града и којој желим добродошлицу у Београд. Мислим да је веома значајно то што смо данас овде заједно да покажемо да је Београд град у коме је свако добродошао – рекла је Видовићева.

Она је том приликом присутнима честитала предстојеће ускршње празнике.

– Радост окупљања на највећи хришћански празник, који је симбол новог рођења и вечног живота, најлепше се доживљава са децом. Скупштина Града Београда је покровитељ ове манифестације већ 25 година и ово је већ две и по деценије вољена и препознатљива дечја васкршња манифестација у Србији зато што негује заједништво, традицију и креативност – поручила је заменица градоначелника.

Присутнима су се обратили патријарх српски Порфирије, престолонаследник Александар II Карађорђевић и председник организације „Деца Палилуле” Бранислав Јовић, а догађају је присуствовала и директорка Музеја града Београда Јелена Медаковић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Концерт „Београд свира” уместо на Тргу републике у Коларчевој задужбини

Следећа вест

Премијера представе „Хајдук у Београду” у понедељак у позоришту „Дадов”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *