Усвојена планска документа

Нема коментара Share:

13.04.2023.
Градски одборници су усвојили неколико планских докумената, од којих је, према речима главног урбанисте Марка Стојчића, најважнији План генералне регулације за подручје градске општине Палилула ван обухвата Генералног урбанистичког плана Београда.

Стојчић је рекао да План детаљне регулације за подручје градске општине Палилула ван обухвата Генералног урбанистичког плана Београда „покрива” огроман део града који нема планску документацију. 

– Када је почела израда тог плана, што је било пре безмало 15 година, постављало се питање да ли би читав простор који је заузимао „ПКБ” требало да буде проглашен за грађевинско земљиште или не. Овај план је потврдио да је одговор на то питање одричан. То значи да на снази остаје пољопривредна намена тог земљишта. Овај план се односи и на насеља која се налазе северно од Ковилова, а људима којима тамо живе ће омогућити развој свега онога што им је потребно за живот. Сви детаљи нису могли да буду обухваћени Планом генералне регулације, већ је потребно да се израђују планови детаљне регулације – рекао је Стојчић. 

Усвојене су измена и допуна Плана детаљне регулације ширег подручја уз Улицу војводе Степе, градска општина Вождовац. Такође, усвојен је План детаљне регулације за иградњу топловода ради повезивања дистрибутивних топловодних подручја ТО „Церак” и ТО „Миљаковац”, градска општина Раковица. Одборници су усвојили Одлуку о изради плана детаљне регулације за спајање топловодних мрежа грејних подручја Карабурме, топлане „Миријево” и топлане „Вишњичка бања”, градске општине Палилула и Звездара. 

Градски одборници усвојили су и Решење о давању сагласности Секретаријату за јавни превоз да због јавног интереса једнострано раскине уговор о јавно-приватном партнерству у обављању делатнодти експлоатације и одржавања система за наплату карата и управљање возилима у јавном линијском превозу путника у Београду. Такође, усвојено је Решење о давању сагласности  на ребаланс програма пословања за 2023. годину ЈКП „Паркинг сервис” (ребаланс), ЈКП „ГСП Београд” (ребаланс) и ЈКП „Наплата превозне услуге Београд” (ребаланс).

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Усвојени извештаји о реализацији програма

Следећа вест

Програм за васкршње празнике у Сурчину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *