Традиционална бициклистичка трка Београд–Бањалука од 19. до 22. априла

Нема коментара Share:

18.04.2023.
Међународна бициклистичка трка Београд–Бањалука, 17. по реду, одржаће се од 19. до 22. априла, најавили су данас организатори на конференцији за новинаре у Старом двору. 

Секретар за спорт и омладину Града Београда Никола Пенић истакао је да је тај секретаријат заједно са градоначелником Александром Шапићем подржао ову значајну, традиционалну спортску манифестацију. 

– За Град Београд је изузетно значајан добар однос са Републиком Српском и Бањалуком. Тренутно се у Бањалуци одржава тениски турнир на коме учествује Новак Ђоковић, док ће ова бициклистичка трка додатно оснажити наше односе – рекао је ресорни секретар. 

Подсетио је да ће бициклистичка трка обухватити 15 градова у дужини од 600 километара. Најављено је учешће око 500 бициклиста из више од 30 земаља, прецизирао је Пенић и пожелео такмичарима добар наступ. 

Директор Бициклистичког савеза Републике Српске Владимир Куваља истакао је значај трке за све градове кроз које траса манифестације пролази. Указао је на то да је Међународна трка Београд–Бањалука проглашена од две владе за догађај од највише важности из области спорта у оквиру Споразума за специјалне и паралелне везе Србије и Републике Српске. 

– Трка је понос грађана Републике Српске и Србије, као и овог дела Европе. Она је спона јединства и пријатељства Републике Српске и Србије, и тако ће и остати – закључио је Куваља. 

Директор Међународне бициклистичке трка Београд–Бањалука Саша Гајичић је рекао да манифестација стартује сутра, 19. априла, у 12 сати са Трга републике. 

Трка ће, према његовим речима, имати четири етапе. 

– Прелази се преко граничног прелаза Бадовинци без заустављања такмичара, док је завршетак прве етапе у Бјељини. Наставак је следећег дана од Бјељине преко Зворника па до Власенице. Трећа етапа стартује из Добоја и завршава се у Приједору. Последња етапа стартује 22. априла у Новом Граду и завршава се у Бањалуци истог дана око 15 сати – навео је Гајичић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Београдски маратон

Следећа вест

Дечји маратон у суботу у зоо-врту

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *