Финале „Еко-квиза”

Нема коментара Share:

19.04.2023.
Јавно комунално предузеће „Градска чистоћа”, уз подршку Министарства заштите животне средине, Скупштине Града Београда, Секретаријата за заштиту животне средине и Секретаријата за образовање и дечју заштиту, организује у школској 2022/23. години седму сезону популарног такмичења „Eко-квиз”, саопштило је ово комунално предузеће.

У петак, 21. априла, основци из Београда, Зрењанина, Вршца и Горњег Милановца, са својим наставницима и навијачима, учествоваће у републичком финалном надметању седме сезоне овог квиза.

Ученици од петог до осмог разреда основних школа такмичили су се током претходних сезона у знању о екологији, рециклажи, као и заштити животне средине. Циљ овог едукативног и забавног квиза је подизање нивоа свести основаца о важности еколошког бонтона и усвајања лепих и корисних навика. Посебно је важно што такмичари из године у годину показују све боље знање и све веће интересовање за екологију.

Такмичење ће бити одржано у Установи културе „Театар Вук” са свечаним отварањем у 9.30 часова, док ће коктел добродошлице почети у 9.15 часова. Такмичење ће отворити помоћник министра заштите животне средине Душан Чаркић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Дечје музичке свечаности на Новом Београду

Следећа вест

Концерт „Београд свира” уместо на Тргу републике у Коларчевој задужбини

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *