Свечано отварање летње туристичке сезоне у Скадарлији

Нема коментара Share:

15.06.2023.
Туристичка организација Београда и Удружење љубитеља Скадарлије позивају грађане на отварање летње туристичке сезоне у Скадарлији, које ће бити обележено свечаним чином подизања Скадарлијске заставе у суботу, 17. јуна, у 12 часова, а част да то учини ове године припала је нашем познатом глумцу Александру Срећковићу Кубури, саопштено је из Туристичке организације Београда.

„Кодекс понашања у Скадарлији”, урнебесне анегдоте из живота најпознатије боемске улице у Београду, песма Скадарлијске даме чуће се у суботу на платоу код Скадарлијске чесме и испред Куће Ђуре Јакшића у програму који су приредили познати глумци, певачи и реномирани уметници.

У ред уметника који су се свечаним чином подизања Скадарлијске заставе уписали у историју Скадарлије улази наш познати глумац Александар Срећковић Кубура. Поред домаћина програма Милана Милосављевића, у програму учествују реномирана вокална уметница Данка Стојиљковић, глумица Народног позоришта и председница Удружења љубитеља Скадарлије Вјера Мујовић, затим вокалне солисткиње РТС-а и Радио Београда Весна Димић и Биљана Петковић, као и наши глумци Љиљана Јакшић и Бојан Хлишч, који ће наступати у пратњи оркестра „Скадарлијски момци”. Уметнички центар „Талија” ће извођењем грађанских игара увеличати атмосферу и улепшати амбијент у Скадарској улици.

На платоу испред Куће Ђуре Јакшића од 13 часова на репертоару је мини музички концерт у извођењу електричног гудачког квартета „Dinamika music”.

Током читавог дана за посетиоце Скадарлије ће бити приређен Мастер Крафт скадарлијски базар, продајна изложба ручних радова, уметнина, накита и домаћих производа наших произвођача, а скадарлијски угоститељи се спремају да срдачно дочекају све скадарлијске госте, наводи се у саопштењу.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Одлука о подизању споменика Томи Здравковићу у Скадарлији

Следећа вест

Никодијевић: Обезбеђена средства за бесплатне вртиће и уџбенике, али и за наставак инвестиција

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *