Потписан Протокол о сарадњи ЈКП-а „Инфостан технологије” и Универзитета у Београду

Нема коментара Share:

21.06.2023.
Јавно комунално предузеће „Инфостан технологије” и Универзитет у Београду закључили су протокол о сарадњи. Циљ протокола је стварање бољих услова за функционисање универзитетских задужбина, а као резултат заједничког залагања за укупно успешнији рад у области образовања и науке, саопштено је из овог предузећа.

Јавно комунално предузеће „Инфостан технологије” ће послове наплате закупнине за станове универзитетских задужбина и пружања услуге обраде података за сваку задужбину убудуће обављати бесплатно.

– Овај протокол је само увод у ширу сарадњу јер желимо да искористимо капацитете највећег и најстаријег универзитета, са намером да наше и остале запослене у јавној управи усмеримо на усавршавање у новим технологијама управо на универзитету. Факултети могу да учествују у креирању даљег правца технолошког развоја Београда, о чему почињемо да разговарамо већ наредне недеље. Наша врата отворена су и за студентску праксу, са надом да ћемо најбоље кандидате запослити у нашем предузећу – рекао је вршилац дужности директора ЈКП-а „Инфостан технологије” Александар Кемивеш.

Ректор Универзитета проф. др Владан Ђокић истакао је да је сарадња Универзитета у Београду са градским предузећима и установама од обостране користи.

– Сав новац који уштедимо захваљујући овом споразуму биће усмерен за стипендије студентима и младим истраживачима, што и јесте основна сврха постојања задужбина и фондација. Позивам и друга јавна предузећа и државне институције да се угледају на овај светли пример ЈКП-а „Инфостан технологије” и помогну академској заједници да се што боље развија. Наш универзитет био је један од најбогатијих у Европи. Сада смо на минимуму, али имамо намеру да истрајемо у покушају повратка задужбина и поновног буђења активизма задужбинарства у Србији – најавио је ректор Ђокић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Реализујемо читав сет мера који олакшава свакодневни живот грађана

Следећа вест

Одлука о подизању споменика Томи Здравковићу у Скадарлији

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *