„Чистоћа” и сутра спроводи акцију сузбијања комараца

Нема коментара Share:

03.07.2023.
Екипе Сектора екологије и унапређења животне средине „Градске чистоће” и сутра спроводе акцију сузбијања одраслих јединки комараца на територији града Београда уређајима са земље, саопштено је из Јавног комуналног предузећа „Градска чистоћа”.

Сутра, од 18 часова до поноћи, eкипе „Чистоће” вршиће третман сузбијања одраслих јединки комараца на локалитетима: Прегревица, Ада Циганлија, Ада Међица, Пиносава, Авала, Шупља стена, Слатина, Прњавор, Трешња, Раља, Рушањ, Рипањ, Зуце, Бели поток, Остружница, Умка, Батајница, Бусије, Добановци, Јаково, Бољевци, Кумодраж село, Кумодраж, Јајинци, Шангај, Угриновци, Петровчић, Прогар, Бечмен и Батајница, уз напомену да ће се третман спровести уколико временски услови буду повољни за ову акцију. 

Препарате које екипе ЈКП-а „Градска чистоћа” користе за третман сузбијања комараца регистровало је Министарство за заштиту животне средине. Такође, препарати су уписани у Привремену листу биоцидних производа, тако да грађани немају разлога за страх.

Уколико грађани примете повећану бројност комараца на одређеном локалитету, о томе могу да обавесте Сервисни центар Града Београда на број телефона 11-0-11 радним данима од 7 до 22 часа и суботом од 8 до 14 часова.

Из овог комуналног предузећа апелују на суграђане да екипама које изводе третмане сузбијања комараца омогуће несметан рад, а на пчеларе да предузму потребне мере како би заштитили пчеле током спровођења акција на локацијама где се обавља сузбијање комараца.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Бесплатна школа пливања у Младеновцу

Следећа вест

Шапић: Подељено више од 70.000 бесплатних карата за београдске базене

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *