Први „Belgrade Youth Fest” у августу на Калемегдану

Нема коментара Share:

11.07.2023.
Манифестација „Belgrade Youth Fest”, намењена младима, у организацији Канцеларије за младе Града Београда и удружења „Србија је ZED – Zworld” биће одржана 11. и 12. августа у Доњем граду на Калемегдану поводом обележавања Међународног дана младих. Како је најављено на данашњој конференцији за новинаре, улаз на концерте и сви фестивалски програми биће бесплатни.

Садржај ће бити подељен на зоне, „youth stage” – бина и „youth village” – едукативно-забавни програм у десет тематских целина осмишљених у складу са Националном стратегијом за младе Републике Србије, док ће се у оквиру пројекта „youth stars” представити млади таленти, певачи и играчи, најбољи на недавно одржаном конкурсу.

Главне звезде фестивала су Наташа Беквалац, која ће одржати концерт 11. августа, те Саша Ковачевић и група „Хјурикејн”, који ће наступати 12. августа.

На конференцији за новинаре говорили су Никола Лазић, директор „Belgrade Youth Fest”, Милица Папић, директорка Канцеларије за младе Града Београда, и Настасја Поповић, директорка „Youth stage”, као и музичари који ће одржати концерте: Наташа Беквалац, Саша Ковачевић и чланице групе „Хјурикејн”.

Милица Папић је изразила велико задовољство што Канцеларија за младе има прилику да учествује у организацији овакве манифестације, која је значајна не само за младе у Београду већ и у Србији. Никола Лазић је навео да је фестивал посвећен младима јединствен и у региону, те да се организатор постарао да задовољи њихове критеријуме. Извођачи и представници организатора позвали су на крају младе да дођу на манифестацију и уживају у концертима и бројним другим садржајима. 

Тематске зоне које ће бити постављене на Калемегдану током трајања фестивала биће: Еко, ИТ, Међугенерацијска, Култура и традиција, Спорт, Здравље, Безбедност, Забава, Chill, Млади и Туризам.

Извор текста и фотографије:

Претходна вест

Радови на водоводној мрежи на општини Земун

Следећа вест

Привремено затварање гараже „Зелени венац”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *