Програм Земунског камерног оркестра на манифестацији „Земунске променаде”

Нема коментара Share:

04.09.2023.
Под покровитељством Градске општине Земун, а у оквиру десете сталне манифестације у области културе – „Земунске променаде”, Земунски камерни оркестар под диригентском палицом Ђорђа Станковића одржао је 1. септембра на Летњој сцени Гардош концерт „Музика под звездама”.

Идејни творац и руководилац оркестра Ружица Велимировић публици је представила стваралаштво овог оркестра који наступа на многим сценама. Том приликом захвалила је Општини Земун, а посебно председнику Скупштине Градске општине Земун Мирославу Гајићу на подршци у раду оркестра.

Циљ ове манифестације је очување музичког наслеђа Земуна, неговање прошлости и пружање савремене понуде квалитетног музичког живота путем организовања концерата класичне и тамбурашке музике.

Организатор „Земунских променада” је Клуб матичне културе Земуна са Туристичким друштвом „Земун” и Клубом поштовалаца времена „Мах”.

Из ове организације додају да је гардошка сцена била премала да прими све који су били заинтересовани да уживају у мелодијама популарне класичне и филмске музике.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Концерт „Царевац на Врачару” отвара „Дане европске културне баштине на Врачару 2023”

Следећа вест

Културни центар „Чукарица” уписује нове полазнике

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *