Завод за заштиту споменика културе града Београда добитник награде за издавача године на 66. Међународном сајму књига

Нема коментара Share:

27.10.2023.
Завод за заштиту споменика културе града Београда је на 66. Међународном сајму књига добитник престижне награде за издавача године, саопштено је из овог завода.

Овогодишњи жири у саставу: Злата Бојовић, Анђелка Цвијић, Бојан Јовић, Зоран Пауновић и Марко Крстић, оценио је да Завод својим издањима, научностручним монографијама унапређује знање о непокретном културном наслеђу, представљајући га као живо поље преплитања утицаја и подстицаја културних, друштвених и политичких процеса.

Ове године Завод за заштиту споменика културе града Београда конкурисао је за посебно признање за допринос у области науке, и то монографским издањима др Саше Михајлова „Архитектонско стваралаштво Јосифа Најмана”, др Марине Павловић „Никола Несторовић” и др Биљане Мишић „Средња Европа и Београд: архитектонски утицаји 1919 – 1941”.

Књига „Архитектонско стваралаштво Јосифа Најмана” ушла је у најужи избор у категорији „Посебно признање у области науке”.

Завод је издао низ публикација о значајним ствараоцима или стиловима и покретима који су били важни чиниоци у градитељству Београда. Од врхунског значаја за историографију и заштиту архитектонског наслеђа су и капитална дела Завода за заштиту споменика културе града Београда издата између 2021. и 2023. године.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Театар Змај” – прво дечје позориште на Савском венцу

Следећа вест

Свечано отворена „Арт зона Земуна”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *