Општина Звездара у пројекту „Ромактед”

Нема коментара Share:

01.11.2023.
Градска општина Звездара учествује и у другој фази пројекта „Ромактед”, који финансирају Савет Европе и Европска унија, а тиче се промоције доброг управљања и подршке Ромима на локалном нивоу, саопштено је из ове општине.

Председник општине Звездара Владан Јеремић уручио је опрему за два удружења из Великог Мокрог Луга, која се баве инклузијом Рома, у присуству представника Савета Европе и чланова тих удружења.

Просторије Удружења „Центар за мајке Аурора – Мине” опремљене су дечјим столовима и столицама, едукативним играчкама за децу и рачунарском опремом. Ту деца могу да буду у дневном боравку, а мајке да се обучавају за одговорно родитељство, негу беба и активно тражење посла.

Ромски шаховски клуб „Слобода” добио је рачунарску опрему, дигиталне шаховске сатове, а окречене су им просторије. Овај клуб окупља Роме који се баве шахом, постоји више од 20 година и постаје место где се деца уче шаху и развијају когнитивне вештине.

Додељена помоћ је омогућена кроз два мала гранта у оквиру пројекта „Ромактед” на Звездари, укупне вредности од 15.000 евра. Ове активности спроводи Градска општина Звездара и трајаће до краја ове године, док ће друга фаза програма трајати до краја 2024. године.

Осим доделе опреме удружењима, подржавају се и родитељи и деца ромске националности путем доделе школске опреме, радионица за одговорно родитељство, радионица за бољу превентиву и здравствену заштиту, као и психолошку подршку за средњошколце.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: Од данас могућност репрограма дуга за „Инфостан” уз разне повољности

Следећа вест

Дан традиционалних народних вештина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *