Представљање туристичке понуде Београда у Солуну и Букурешту

Нема коментара Share:

10.11.2023.
Туристичка организација Београда учествује на 38. Међународном сајму туризма „Philoxenia HelExpo” који се одржава у Солуну од 10. до 12. новембра, саопштено је из ТОБ-а.

На истом сајму присутне су Туристичка организација Србије и Привредна комора Србије.

„Philoxenia HelExpo” окупља више од 300 излагача из читавог света, а изузетно успешна промоција Београда и Србије привукла је велику пажњу грчких медија и туристичких оператора који су показали највеће интересовање за градски одмор, а поготово за новогодишње и божићне празнике.

Директор Туристичке организације Београда Миодраг Поповић представио је туристичке потенцијале Београда и истакао важност континуиране сарадње Србије и Грчке.

Статистички подаци показују повећање броја ноћења грчких туриста у Београду за 18 одсто, а долазака за 29 одсто у првих девет месеци текуће године.

Услед великог пораста броја румунских туриста у Београду после више година паузе, Туристичка организација Београда организовала је и учешће на Сајму туризма „Romexpo” у Букурешту, на ком је већ током првог дана показано велико интересовање за Београд и Србију.

Одржани су бројни састанци са агенцијама из Румуније и туроператорима који су били заинтересовани за укупну понуду, викенд-пакете, као и понуду Београда током предстојећих зимских и новогодишњих празника. Остварени су контакти са Удружењем туристичких агенција Румуније, као и Међународном федерацијом туристичких новинара FIJET.

Учешће ТО Београда на сајму „Romexpo” увеличао је наступ нашег националног ансамбла народних игара и песама Србије „Коло” који је уз подршку Амбасаде Републике Србије вече раније одржао веома посећен и запажен концерт у центру Букурешта.

У првих девет месеци ове године, 32.890 румунских туриста је посетило Београд, што је за 45 одсто више у односу на исти период прошле године, те су остварена 72.323 ноћења у београдским смештајним капацитетима, што је за 67 одсто више. Све то сврстава их у првих десет туриста у нашој престоници, кажу у ТОБ-у.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Уплата четвртог квартала годишњег пореза на имовину

Следећа вест

Више од милион туриста посетило Београд

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *