Саобраћајни факултет кроз нове модалитете наставља сарадњу са „Београдским метроом”

Нема коментара Share:

15.11.2023.
Стручни тим и директор Јавног комуналног предузећа „Београдски метро и воз” Андреја Младеновић састали су се са деканом Саобраћајног факултета проф. др Небојшом Бојовићем и продеканом за научноистраживачки рад проф. др Далибором Пешићем, а поводом договора о развоју и наставку сарадње. „Београдски метро и воз” овим иницира додатни развој формалног оквира сарадње који је потписивањем споразума од 2019. успостављен са више београдских факултета из области природних наука. Основни циљеви споразума о сарадњи су унапређење струке, иновација и технолошки развој путем спровођења конкретних активности које имају образовну, примењену и развојну димензију. 

Андреја Младеновић истакао је овом приликом да је успостављање функционалног београдског метроа један од најважнијих државних пројеката који ће значајно утицати не само на унапређење јавног транспорта у главном граду и побољшање укупног квалитета живота Београђана већ и шире – на свеобухватни привредни и технолошки развој читавог друштва. 

– Ово је дугорочни и комплексни пројекат који подразумева подршку сарадника, стручњака, консултаната и извођача у различитим доменима и професионалним областима и посебно вашег факултета и академске заједнице. Све специфичности изградње метроа захтевају ангажовање обученог кадра, како током почетне фазе и саме изградње и извођења радова тако и касније приликом управљања и одржавања метро система. Ту видимо кључну улогу укључивања факултета, али и целокупног образовног система – истакао је Младеновић. 

Професор др Небојша Бојовић напоменуо је да ће Саобраћајни факултет наставити да подржава изградњу београдског метроа, те предложио додатно укључивање професора, сарадника, стручњака и студената путем нових програма који би подржали развој овог пројекта. 

– Наш факултет, као водећа академска институција у домену саобраћајне струке, својом експертизом може знатно да допринесе узајамном развоју и коначно ефикасној и квалитетној изградњи метро система у Београду – закључио је Бојовић.

На састанку су утврђени и наредни кораци сарадње, стручне презентације и предавања о пројекту изградње београдског метроа за студенте и сараднике Саобраћајног факултета и предложени су модалитети за развој едукације о БИМ дигиталној платформи.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић: „Танјуг” је синоним за правовремену, тачну и проверену вест

Следећа вест

Шапић: Искуство најстаријих суграђана је важан друштвени ресурс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *