Нова механизација за земунске пољопривреднике

Нема коментара Share:

16.11.2023.
Градски секретар за пољопривреду Саво Павичић и председник градске општине Земун Гаврило Ковачевић посетили су у Батајници мало пољопривредно газдинство Милана Рашуле, који је добио подстицајна средства Града Београда за набавку пољопривредних машина.

Млади пољопривредник Милан Рашула добио је подстицајна средства за куповину сејалице за кукуруз. Како каже, његово домаћинство се бави товом бикова и обрадом 70 јутара земље. Будући да је завршио пољопривредну школу, представља му велико задовољство да настави породичну традицију и обрађује земљу. 

– Ове године Град Београд је за земунске пољопривреднике издвојио близу 14 милиона динара подстицајних средстава. Ресорни градски секретаријат ће и наредне године обезбедити субвенције – изјавио је Саво Павичић и позвао пољопривреднике да се јаве Канцеларији за пољопривреду Градске општине Земун како би у наредном периоду остварили своја права.

Од укупно 62 пољопривредна произвођача из Земуна који су се пријавили на јавне позиве Града Београда, њих 40 добило је подстицајна средства у висини од 80 процената вредности машина, и то четири трактора, 21 прикључну машину и 15 опрема за пчеларство.

– Пољопривреда је саставни део привредне делатности наше општине. Земун има више од 1.800 пољопривредних газдинстава која се налазе на подручју насеља Батајница, Угриновци и у делу Бусија. Имамо добру сарадњу са Секретаријатом за пољопривреду Града Београда. Трудимо се да будемо од помоћи свим нашим пољопривредницима, како би остварили своје право на различите субвенције, али да и на друге начине унапреде своја газдинства. Посебно им помажемо да реше имовинске проблеме за 3.500 парцела обрадивог земљишта и своју имовину упишу у катастар – рекао је председник општине Земун Гаврило Ковачевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Шапић обишао радове на магистралном водоводу Макиш–Младеновац и обећао завршетак пете фазе радова до марта 2024. године

Следећа вест

Уплата четвртог квартала годишњег пореза на имовину

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *