Забрана уласка моторним возилима на Задушнице

Нема коментара Share:

07.03.2024.
Јавно комунално предузеће „Погребне услуге” апелује на грађане да на Задушнице, у суботу, 9. марта, за одлазак на гробље уместо својих аутомобила користе градски превоз.

Тог дана на снази ће бити забрана уласка моторним возилима према следећем распореду:

– Ново бежанијско гробље: забрана уласка моторним возилима важи од 7 до 16 часова;

– гробља Орловача, Лешће и Збег: забрана уласка моторним возилима важи од 7 до 15 часова;

– Ново и Централно гробље: забрана уласка моторним возилима важи током целог дана, као и наредног дана, 10. марта;

– Старо бежанијско, Земунско, Бањичко и Топчидерско гробље су затвореног типа, односно улазак моторним возилима на ова гробља није могућ.

За посетиоце који се теже крећу и старије суграђане, на највећим градским гробљима: Лешћу, Орловачи, и Новој Бежанији обезбеђена су три комфорна минибус возила са климатизацијом, која ће их бесплатно превозити. Организовани превоз ће на Задушнице у суботу, 9. марта, саобраћати у одређеним интервалима, од 7 до 15 часова, од улазне капије до најудаљенијих парцела. На Новом, Централом и гробљу Збег, на Задушнице биће организован превоз службеним аутомобилима предузећа од 7 до 15 часова.

Овом приликом из ЈКП-а „Погребене услуге” Београд апелују на посетиоце гробаља да приликом посете гробним местима на Задушнице буду опрезни и да се не наслањају на споменике, посебно на старијим гробљима у надлежности предузећа. Током редовне контроле стабилности споменика, стручне екипе предузећа утврдиле су да постоји одређен број споменика који су нестручно подигнути, дотрајали и нестабилни, па у случају наслањања и механичког притиска може да дође до њиховог пада и повређивања присутних лица. Посебно се скреће пажња родитељима са малом децом да воде рачуна о њиховом кретању, те да се не одвајају приликом посете гробљу. Из овог градског предузећа подсећају и да је на гробље забрањен приступ деци млађој од десет година без пратње одраслог лица. Уколико неко уочи опасност од пада споменика, потребно је да о томе обавести Управу гробља (или се обрати путем електронске поште info@beogradskagroblja.rs).

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

„Светска атлетика” одала признање Београдском маратону

Следећа вест

Санација квара у Дечанској улици

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *