Уведена дежурства установа социјалне заштите због хладног таласа

Нема коментара Share:

11.01.2022.
Секретаријат за социјалну заштиту дао је налог свим установама социјалне заштите да уведу дежурства 24 часа и организују хитна збрињавања угрожених грађана услед хладног таласа, саопштено је из Секретаријата за социјалну заштиту.

У свим одељењима Градског центра за социјални рад обезбеђено је дежурство стручних радника који су у приправности 24 сата за потребе неодложних интервенција.

Стручне службе центра појачале су рад на терену у циљу предузимања мера из области социјалне заштите, као што су збрињавање деце и одраслих у прихватилишту за лица која се затекну у стању социјалне потребе. 

Свакодневно се обилазе места за која постоји претпоставка да се могу затећи бескућници. Овим путем позивају се грађани да, уколико примете ова лица, о томе обавесте полицију, комуналну милицију или центар за социјални рад. 

Градска секретарка за социјалну заштиту Наташа Станисављевић је истакла да је у циљу заштите интереса корисника појачана редовна сарадња са ПУ за Град Београд, Комуналном милицијом, здравственим организацијама, Геронтолошким центром, Црвеним крстом, Прихватилиштем за одрасла и стара лица, Прихватилиштем за децу Београда, Центром за заштиту одојчади, деце и омладине. 

– Свако лице које се из различитих разлога затекне на улици у стању хитне социјалне потребе биће адекватно збринуто, биће му обезбеђен смештај, храна, одећа и одговарајућа нега. Град Београд је спреман за предстојећи хладан талас и никог нећемо оставити на улици. Сви заједно морамо да помогнемо онима којима је наша подршка најпотребнија – закључила је секретарка Наташа Станисављевић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Београд заинтересован да поново буде домаћин завршног турнира Евролиге

Следећа вест

Почело чишћење снега са јавних површина

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *