Никодијевић: Вакцинисано више од 50 посто популације од 65 до 75 година

Нема коментара Share:

09.03.2021.
Председник Скупштине града Никола Никодијевић обишао је данас пункт за вакцинацију на Београдском сајму и том приликом за ТВ Прва изјавио да је заинтересованост за вакцинацију велика и да цео поступак кратко траје. Приоритетна група су најстарији суграђани.

– Вакцинисано је више од 50 посто суграђана између 65 и 75 година, а нешто мањи проценат је у популацији старијој од 75 година. Имамо још угрожених категорија. То је радно способно становништво које је због природе посла у непосредном контакту са људима. Имали смо састанак са Привредном комором и дефинисали смо неке приоритете. Претходне недеље смо вакцинисали раднике комуналних предузећа, предшколских установа и таксисте, а следећи на листи приоритета су угоститељи. Србија има довољно вакцина за све грађане и до овог тренутка је вакцинисано 23 посто становништва. Такође, велики системи не могу да трпе. Због тога смо организовали имунизацију и у великим фирмама и фабрикама. Да не бисмо губили време, запослени ће се пријављивати код послодавца и након тога ће бити организована имунизација – прецизирао је Никодијевић.

Он је објаснио да је у ободним општинама заинтересованост нешто слабија, али да ће се у сарадњи са Министарством здравља ова статистика поправити.

– Омогућиће се и боља информисаност грађана из тих делова града и радиће се на већем броју пунктова, а формирани су и мобилни тимови који ће ићи по селима и организовати имунизацију грађана. Старијим суграђанима ће бити омогућено и да се пријаве на лицу места, без пријаве на порталу еУправе – истакао је Никодијевић.

Према његовим речима, портал еУправа одлично функционише и изузетно је лак за коришћење. За оне који не знају како да се пријаве обезбеђена је техничка подршка. Грађани се регистровањем аутоматски убацују у систем који шаље обавештења о времену вакцинације и ревакцинације.

Осврћући се на седницу Кризног штаба, рекао је да се Град Београд неће мешати, али да је став Града да привреда мора да ради. Председник Скупштине града је позвао све грађане да се пријаве за имунизацију и тако допринесу постизању колективног имунитета и враћању у нормалне животне токове.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: На Београдском сајму почела вакцинација касирки

Следећа вест

Весић женама које раде на пункту за вакцинацију уручио пригодне осмомартовске поклоне

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *