Весић: Мој посао је да браним Београд и да штитим радна места

Нема коментара Share:

12.03.2021.
Победу над вирусом ковид-19 може да нам донесе само стриктно поштовање постојећих мера уз убрзану вакцинацију, што омогућава да се заштити јавно здравље, да истовремено привреда ради, а да држава функционише. Нове забране, затварање друштва и полицијски час на десет дана нису решење и не могу да прихватим да ће вирус нестати само ако затворимо београдске угоститеље и спречимо их да раде, рекао је Горан Весић гостујући у јутарњем програму Студија Б.

– Смета ми јер се у делу јавности напада само Београд и тврди да се у нашем граду не поштују мере. То није тачно. Београд је град у коме се највише поштују мере, наше инспекције и Комунална милиција изрекле су највише казни, више од свих других локалних самоуправа заједно, а само у Београду и Нишу је неко кривично одговарао за организовање корона журке. Сви причају о концерту Црвене јабуке у Београду, због чега су организатори кажњени и треба да одговарају. Али никоме не сметају живе свирке на Копаонику и Златибору које се организују свако вече, као ни концерти истих група широм Србије. Сви знају да је већина заражених последњих месец дана дошла из планинских центара. Исто тако сви знају да су тамо кафане и ресторани радили целу ноћ, и после 20 сати, али зато сада треба затворити београдске угоститеље који су поштовали мере и који су радили само до 20 сати – рекао је Весић.

Весић је рекао да је у Београду вакцинисан сваки четврти пунолетни становник а ревакцинисан сваки осми. Најуспешнији смо у Србији јер се као град бавимо вакцинацијом. Први смо покренули кол-центре, позвали више од 200 хиљада људи на вакцинацију, пријавили за вакцинацију више од 55 хиљада људи, превезли на вакцинацију преко осам хиљада најстаријих суграђана, први организовали мобилне екипе за вакцинацију по селима и вакцинацију по компанијама. Зато имамо више од 50 одсто вакцинисаних грађана у популацији старијој од 65 година. Београд је сам штампао брошуре о томе како грађани треба да се понашају после вакцинисања и дели их на пунктовима, први смо одштампали брошуре на ромском језику, а од понедељка почиње београдска медијска кампања за вакцинацију. Све то радимо сами, а нисам сигуран да је формално то наш посао. Уместо да причамо о томе, ми говоримо о забранама, а требало би да се бавимо вакцинацијом. Интересује ме и требало би да видимо, рецимо, када ће сви изабрани лекари опште праксе да позову своје пацијенте да се вакцинишу – рекао је заменик градоначелника Београда.

– Увођење полицијског часа значи да ће само у сектору услуга 40 хиљада људи у Београду да остане без посла. То значи да 40 хиљада породица остаје без прихода. Скраћење радног времена до 17 или 18 сати значи да једна смена остаје без посла. Када се предлажу неке мере, требало би имати на уму да хиљаде људи то кошта радног места. Већ годину дана без посла су људи у разним професијама, као што су музичари, запослени у туризму, они који раде у ноћним клубовима, који производе сувенире и многи други. Њихове породице немају од чега да живе, а њихова деца очекују да имају оно што и сва друга. То је озбиљан друштвени проблем о којем мора да се прича. Град Београд ће поштовати све мере које се донесу, мада нико не примећује да су и наши комунални милицонари и градски инспектори мало уморни јер већ годину дана раде сваку ноћ. Не могу а да не кажем јавно да не подржавам мере које укидају радна места. То ће увек бити мој став јер мој посао је да браним и штитим Београд, Београђанке и Београђане. И то ћу увек да радим док сам на овом месту, без обзира на цену – рекао је Весић.

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Заоштравањем мера укидају се радна места

Следећа вест

Усвојен већи број тачака важних за развој Београда

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *