Усвојен већи број тачака важних за развој Београда

Нема коментара Share:
Усвојен већи број тачака важних за развој Београда

12.03.2021.
Градски одборници усвојили су на данашњој седници више планова детаљне регулације и других одлука везаних за функционисање Града Београда, такође на седници је изабран и нови члан Градског већа Предраг Јевремовић.

Усвојен је План детаљне регулације локације „Моравска“ – део насеља Баташево у Младеновцу, као и План детаљне регулације локације „Мали пролаз“ – део насеља Међулужје у Младеновцу. Усвојен је и План детаљне регулације центра за управљање комуналним отпадом – трансфер станице у Младеновцу, као и Одлука о изради плана детаљне регулације дела просторне целине подручја Аутокоманде, на општини Вождовац.

Усвојена је одлука о изради измена и допуна плана детаљне регулације за део подручја Вишњице – Вишњички венац, на општини Палилула, као и Одлука о изради измена и допуна плана детаљне регулације насеља Бусије, општина Земун, за делове блокова 117 и 122. Одборници су усвојили одлуку о изради Плана детаљне регулације подручја између улица Стјепана Филиповића, Драгана Манцеа и Главне железничке станице Београд центар, на општини Савски венац.

На седници су усвојене и одлуке о имени одлуке о постављању баште угоститељских објеката на територији Београда, одлука о измени и допуни одлуке о утврђивању закупнине за пословне просторе на коме је носилац права јавне својине Град Београд, односно на коме на коме Град Београд има посебна својинска овлашћења, као и одлука о нефактурисању закупнине закупцима који обављају угоститељску делатност у ноћном периоду, у пословном простору на коме је носилац права јавне својине Град Београд, односно на коме Београд има посебна својинска овлашћења у периоду од 1. априла 2021. до 1. марта 2022. године.

Одборници су усвојили Извештај о раду комисије за коорднацију инспекцијског надзора над пословима из изворне надлежности Града Београда. Усвојен је и Извештај о реализацији локалног плана управљања отпадом Града Београда за период од 2011. до 2020. године за 2020. годину, као и Извештај о раду омбудсмана Града Београда за 2020. годину. Такође, усвојен је и Извештај о раду Канцеларије за младе за 2020. годину, као и Извештај о раду службе за централизоване јавне набавке и контролу набавки за 2020. годину. Одборници су усвојили и Предлог декларације о улози функције управљања људским ресурсима у Граду Београду, као и Предлог решења о именовању селектора Београдског летњег фестивала – глумца Тихомира Станића. 

Извор: www.beograd.rs

Претходна вест

Весић: Мој посао је да браним Београд и да штитим радна места

Следећа вест

Градоначелник Радојичић о будућим пројектима за Сопот

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *