Скупштина града донела нова планска документа

Нема коментара Share:
Скупштина града донела нова планска документа

01.04.2021.
Одборници Скупштине Града Београда усвојили су на данашњој седници План детаљне регулације за изградњу трафостанице Београд 44 и надземног вода за повезивање планиране трафостанице на постојећи надземни вод и реконструкцију постојећих надземних водова.

Усвојена је и Измена и допуна Плана детаљне регулације подручја уз Јужни булевар, између улица Максима Горког, Шуматовачке, Ђердапске и Господара Вучића, а одборници су усвојили и одлуке о изради планова детаљне регулације подручја између улица Нове кумодрашке, Дарвинове и Браће Јерковић, као и Одулку о изради плана детаљне регулације између улица Браће Јерковић, Кружни пут, Дарвинове и Булевара Пека Дапчевића.

Градски урбаниста Марко Стојчић је истакао да изградња трафостанице у Сурчину разрешава питање снабдевања Сурчина електричном енергијом.

– Ово се нарочито тиче дела Сурчина који је у свим стратешким плановима Београда предвиђен за развој и посебну изградњу стратешких ствари за Републику Србију. Уз овај план имамо и интервенцију на парцели на којој ће се градити станови у оквиру „Regional housing Programme” којом ћемо дуготрајно направити потребне измене како би следеће године ови станови били завршени и додељени избеглим особама из ратова деведесетих година – казао је Марко Стојчић.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Никодијевић честитао Ускрс верницима који га славе по грегоријанском календару

Следећа вест

Радојичић: Београд вечерас и сутра осветљен плавом бојом, скрећемо пажњу на аутизам

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *