Градоначелник Радојичић на састанку са амбасадором Египта о великом јубилеју Покрета несврстаних

Нема коментара Share:

28.04.2021.
Градоначелник Београда проф. др Зоран Радојичић примио је у Старом двору амбасадора Арапске Републике Египат Амра Алгувејлија.

У разговору је било речи о Покрету несврстаних, који ове године обележава значајни јубилеј. Наглашено је да 2021. година за Египат и Србију има посебан значај због тога што се у овој години слави 60 година од прве конференције Покрета несврстаних, која је одржана у Београду.

– Ово је изузетно значајан јубилеј и важан историјски догађај који смо дужни да обележимо како би и млађе генерације училе о нашој прошлости – казао је градоначелник.

Током овог сусрета градоначелник Радојичић и амбасадор Алгувејли су се подсетили свих пројеката и догађаја у области културе на којима су досад сарађивали Београд, Каиро и амбасада Египта у Београду.

– С великим задовољством смо сарађивали с уваженим градоначелником и институцијама културе Града Београда. На том пољу смо били посебно активни у последњих неколико година, па су тако у Београду наступили Каирска опера, али и Трупа модерног плеса и ансамбл Каирског балета. Такође, наступио је оркестар Нур и Амал, који је јединствен по томе што га чине слабовиде особе. Египат је био и почасни гост на Београдском сајму књига и Београдском сајму туризма – нагласио је Алгувејли.

Амбасадор Египта је истакао да се радује проширењу ове сарадње, с обзиром на то да ће на београдским музичким, позоришним и фестивалима плеса учествовати уметници из Египта, како ове тако и наредних година.

– Мислим да је изузетно важно да Град додатно прошири сарадњу са Амбасадом Египта у што више аспеката, а нарочит потенцијал видимо у области културе јер ће се на тај начин Београђани боље упознати с Египтом и египатском цивилизацијом – закључио је први човек Београда.

Извор текста и фотографије: www.beograd.rs

Претходна вест

Међународни мајски турнир градских одбојкашких репрезентација

Следећа вест

Започето уклањање ограде на Звездари по решењу Градске грађевинске инспекције

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *